Bylinkový olej s cesnakom a tymiánom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 27. apríla 2012

Tento bylinkovy olej je vyborny na ochutenie salatov. Ja som ho teraz pouzila pri priprave zapecenych chlebovych chutoviek.

10 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

1 salka
1 hlavicka
3 vetvicky
1 KL




Postup

  1. 1

    Cesnak som nelupala, len som ho umyla, prerezala na polovicku a rozobrala na struciky. Dala som ho do mensej zapekacej misky spolu s citronovym tymianom a korenim. Vsetko som zaliala olivovym olejom.

    Bylinkový olej s cesnakom a tymiánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dala som to do vyhriatej rury 150C a piekla som to 20 minut. Supky z upeceneho cesnaku som vybrala a olej som naliala do flase. Olej som odlozila do komory, kde bude cakat na dalsie pouzitie.

    Bylinkový olej s cesnakom a tymiánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prilozila som dalsiu verziu bylinkoveho oleja. Tu som cesnak upiekla na sucho v rure, vychladnuty som zaliala olejom a vlozila som tam este vetvicky citronoveho tymianu.

    Bylinkový olej s cesnakom a tymiánom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne69
super,tymianu citronoveho mam plny crepnik,bude.pred dvoma mesiacmi som urobila oreganovy,tiez je vyborny
babidka
robim si ochutene oleje podla receptu ktory tu dala @evusik a su naozaj vyborne .Ale takto tepelne upraveny som este nevidela a tak si ho asi zajtra urobim :-))))
orchidea
tiež si robievam v lete oleje z čerstvých byliniek ktoré si pestujem a kombinujem ich s cesnakom, výborné sú na cestoviny, šaláty a mäso...
jarunka
Tak toto som este neskusala. Ja ich obcas kupujem-ochutene oleje. Tento tyzden vyskusam.
garanco
Robím si bylinkové oleje, ale s tepelnou úpravou som ešte nerobila, Prečo (som zvedavá :)) ! ) sa to pečie, má to výraznejšiu chuť?
palokuchki
@garanco , ja som do teraz robievala iba takto s pecenym cesnakom. Pridala som aj druhu verziu. Neviem to posudit aky je rozdiel medzi tym aky robis ty. Ta druha verzia je vlastne peceny cesnak nalozeny v oleji. Tento cesnak je vyborny na ochucovanie natierok a vlastne vsade, kde mame radi chut cesnaku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia