Egrešová omáčka
Z masla a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju vodou, pridáme egreše a varíme.
Nakladanie sušených paradajok
Rajčiny nakrájame na plátky a jemne posolíme a dáme sušiť do trúby na 50. -60 stupňov Celzia...
Rýchly obed - zemiaky s mrkvou a cibuľou
Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Pridáme olivový olej, korenie, sladkú...
Zemiakový šalát trochu inak
Tento šalát robí moja maminka a zatiaľ som ešte taký inde nejedla. Je o niečo ľahší...
Zapekaná zelenina s tofu
Posledná úroda cukiny a rajčín, ktorú bolo treba bezpodmienečne skonzumovať.
Obyčajná vyprážaná bravčová kožka
Ahojte. Dnes ma asi kopla nejaká literárna múza, alebo čo. Nedá mi Vám ponúknuť niečo netradičné pod...
Bravčové karé so schwarzwaldskou šunkou a ryžou s kurkumou
Bravčové mäso nevarím často, ale dnes som mala chuť po bežeckom tréningu na bravčové, tak...
Avokádový dip
Rýchly a jednoduchý recept a skvelá pochúťka buď na zeleninu k obedu, alebo len tak pochrúmať...
Kalerábový šalát - tip pre lenivých labužníkov
Štedrá záhradka ponúka dosť kalerábov, treba spotrebovať pokiaľ je mladý, chutný, ale najmä je náš, domáci ...
Rajčinový dip so zázvorom
K tomuto receptu ma inšpirovala zmienka o pečených rajčinách na cesnaku a zázvore od mijaita-y v...
Ostrá čalamáda z baraních rohov a cibule v sladkokyslom náleve
Toto je čalamáda len pre milovníkov štiplavej papriky... bez sterilizácie... papriku baranie rohy som kombinovala s...
Mamičkin špenát
V škole sme špenát odmietali, ten ktorý nám navarila doma mamička, ten chutil vždy....
Kuracia sviečková omáčka
Veľmi chutná omáčka nielen na cestoviny. Je jednoduchá, rýchla a chutí výborne....
Špargľa s holandskou omáčkou
Klasika... Robievam však aj tak, že dve prekrojené špargle položím na hrianku, preložím plátkom opečeného...
Grahamové rohlíky
Páčia sa mi @egreska recepty , tak som si podľa svojej chuti a kombinácie spravila...
Sedliacke zemiaky s baklažánom
Ako keby ste jedli opekané zemiaky s hubami, fakt dobré a sýte jedlo.
Omáčka ku grilovanému mäsku - BBQ sauce
V hrnci si rozpustíme maslo a pridame do neho všetky ostatné ingrediencie. Nechame bublat na miernom ohni...
Opičie maslo
Tento recept som objavila na albert. cz. Toto opičie maslo vydrží v chladničke aj 5 týždňov...
Bombajské zemiaky v lístkovom ceste
Bombajské zemiaky som pripravila podľa receptu z kuchárskej knihy Kilien Stengela Za stolom s Julesom Verneom,...
Hokaido kaša
Trhy sú plné chutných tekvíc a tá moja najobľúbenejšia je práve tekvica hokaido:) Jej výhodou je aj...
Kelové lievance so slaninou a syrom
I vůně mohou klamat. Když zavřete oči a přivoníte k plnému talíři kapustových lívanců, čichové...
Biela fazuľa na kyslo
Kúpil som na farmárskych trhoch parádnu veľkú fazuľu, viac druhov. Tak som z bielej urobil tento prívarok, na kyslo....
Cícerovo-paradajkové karí
Velmi jednoduche, jemne pikantne jedlo s vonou Orientu. Inspiracia Eat Smarter.
Brokolica s provensálskym korením
Zdravé a chutné jedlo vhodné ako šalát alebo hlavné jedlo.
Domáce ochucovadlo
Robím to každý rok a som s tým veľmi spokojná, nakoľko sa to dá použiť do...
Rýchly a vylepšený šošovicový prívarok podľa Klaudie
Vylepšená klasika od kamarátky Klaudie :-) S varením v tlakovom hrnci je obed za 30 min...
Šošovicový šalát s paradajkou a rukolou
Ráno, pri popíjaní kávy to varili na Paprike, ak ste pozerali, nepotrebujete, ak...