Domáci Uncle bens šampiňónový a fazuľový

selmapuma - fotkaselmapuma, 19. marca 2013
Domáci Uncle bens šampiňónový a fazuľový
Foto: selmapuma

Sú lepšie ako z obchodu

50 minút
príprava

Suroviny

šampiňónový Uncle bens:
2 konzervy strene veľké
1 kg
2 kg
1 konzerva
1 konzerva
1 konzerva
1,4 l
1 dl
0,5 dl
150 g
7 dl
Fazuľové Uncle bens:
1 kg
1 kg
1,4 l
1,5 dl
2 dl
1 dl
1 bal.
0,5 kg
0,5 kg




Postup

  1. 1

    NA šampiňónový Uncle bens-nakrájam papriku a ostatné prísady. Upražím si cibuľu na oleji ,zalejem pretlakom a pridám všetky ostatné prísady ananás bez šťavy a varím pokiaľ nebude mäkka paprika.Môžme dochutiť soľou no ja nedávam. Naložím do pohárov a sterilizujem 5 min. od bodu varu.

    Domáci Uncle bens šampiňónový a fazuľový - obrázok 1
  2. 2

    Fazuľový Uncle bens: Uvarím fazuľu zlejem vodu .Taktiež si nakrájam všetky prísady a dám do jedného hrnca a varím pokiaľ nieje všetko mäkké. Sterilizujem tak ako predchádzajúce. Nezabudnite deko preosiať!!!! K tomuto nemám obrázok nakoľko toto sa mi minie vždy ako prvé :-)

Diskusia k receptu

radox1
aspon sampiony ste mohli dat cerstve.podla mnozstva surovin to musel byt poriadny hrncisko- kolko je to porcii?
babav
Môžem sa spýtať odkiaľ pochádza názov receptu? V prvej časti máš " bans",
v druhej" bens".Ja poznám iba "Uncle Ben ´s " ryzu .K receptu nemám výhrady,z doma vypestovanych surovín je to iste pochutka.
radox1
dobra rada:najprv jedlo odfotim,az potom sa do neho pustim.
afataga
aj z doma najdenych konzerv a deka to musi byt pochutka
angast
ja by som radšej len ten ananásový kompot
selmapuma
z čerstvých šampiónov to nie je také lebo oni majú svoju špecifickú chuť a vôňu ale je to na každom z nás aké tam dá
margaretka28
Ale ved o to ide, alebo nie ? Ked so niečo pridám do receptu, tak asi práve pre tú chuť.
natali
my robievame doma tiež..robili sme ananásový, podobný recept ako ten tvoj šampiňónový, len bez nich :) a ešte klasickú uncle bens omáčku, tá nám chutila viac..možno tento rok skúsime tie tvoje. receptík si ukladám. treba to sem-tam obmeniť :)
angast
to je miesto leča , len to ma zahraničný názov. Trtneš to na panvicu
hodíš na to vajco a až ti to bude chutiť, tak toho uncela zješ
evanaaa
Ak tento recept kritizujete, pozrite sa napravo - Tam máte podobný čo sa týka surovín, je viac chválený ako kritizovaný. Nie je meter ako meter. A iste je ich tu viac podobných.
havino
@evanaaa , presne o tomto metri tu na vareche teraz je, v roku 2010 a 2011 tu neboli šefkuchári
manya
robila som už podľa viacerých receptov, s tým aj stým aj bez toho, konzumujeme len s varenou ryžou, konzervačné prípravky nepoužívam, radšej dlhšie sterilizujem, ešte sa mi nepokazilo, čo sa mi občas stáva pri zaváračkách.
selmapuma
ani ja nepoužívam konzervačné prípravky a nikdy sa mi nepokazilo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia