Zemiaky s opraženou cibuľou
Foto: zajomato
Mám rád jednoduché jedlá. Asi preto, že som ich jedol od mala. Toto je večera hodná kráľa.
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvicu nalejem asi dve lyžice oleja, opražím pokrájanú cibuľu a vyberiem ju na tanier.
- 2
Do tej istej panvice pokrájam zemiaky na krúžky, väčšie na polovičné a zeler na drobno, podlejem vodou, aby sa uvarili.
- 3
Keď sú zemiaky mäkké, pridám oheň, aby sa opražili.
- 4
Zemiaky naložím na tanier, pomiešam s opraženou cibuľou a posypem posekanou petržlenovou vňaťou, zapíjam kyslým mliekom z misky, lebo do hrnčeka nevopchám jazyk, nemám ho taký dlhý.
Tiež zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Oheň (prípadne drevo a zápalky) chýba v zozname surovín, ako si neskúsení kuchári majú pripraviť tento recept? Čiže ho máme pridať priamo na panvicu, niečo podobné ako pri flambovaní?
Dôvod to má taký, že @Zajomato má krátky jazyk. Treba čítať pozornejšie.
Jojinko, nepýtam sa teba
Maj ma rada
mám :)
Zemiačky s kyslým mliekom je spomienka na mladosť, ibaže boli inak pripravené - ošúpané, uvarené, po zliatí vody sa dalo maslo na ne a trochu hrncom pohrkalo, opražená cibuľka sa do toho vsypala a po pomiešaní bolo hotovo....len kyslé mlieko šlo do pohára aj napriek tomu, že sme nemali dlhý jazyk :)
Áno. Rád vylížem taniere. Okrem iného je to výborná masáž jazyka.
Ďakujem za typ dať kyslé mlieko do misky. Tiež mi trhá žily keď tá dobrota zo šálky ide dolu vodou :-)
Nemám dôvod do teba vŕtať, tvoj komentár za to fakt nestojí.
Ja mám tiež rád kyslé mlieko, radšej ako sladke. A zemiakmi tiež nepohrdnem.
A tiež zvyknem poďakovať za dobre jedlo a mne tiež zvyknu poďakovať... poteši ma to.
Aj keď zemiaky s kyslým mliekom tiež robievam, smiech je pre zdravie vraj tiež potrebný...