Je doba zavarania a ak neviete co zo zvysnymi paradajkami tu je dobry recept. Salsu podavame ako rychle pohostenie s tortila chipsami.
Suroviny
4 kg |
|
1,5 kg alebo červená |
|
2 ks alebo feferónka |
|
6 ks pokrájané na kocky |
|
2 hlavičky |
|
2 ks |
|
1 ks alebo citróna |
|
200 ml |
|
1 PL (kukuričný škrob) |
|
Postup
-
1
Paradajky sparime v horucej vode a osupeme. Nakrajame na kocky podla moznosti bez zrniecok. Papriku si nakrajame na kocky spolu s chilli paprickou a cibulou. Vsetko dame do hrnca, pridame pretlaceny cesnak, zelko iba sol (bez zrniecok), kecup a stavu z limetky (ak nemame mozeme pouzit citron). Varime asi 45 min. ak chcete mat salsu stiplavejsiu pridajte viac chilli papriciek. Ak je to moc riedke mozeme pridat lyzicu maizeny s trochou vody na zhustnutie. Nalejeme do mensich poharov a sterilizujeme asi 10 minut. Z tejto davky mi vyslo 9 poharikov (2,5 a 3 dcl). Podavame s tortila chipsami, kyslou smotanou a guacamole.
Diskusia k receptu