Domáce ochucovadlo fotorecept

babi - fotkababi, 26. septembra 2010
Domáce ochucovadlo (fotorecept)
Foto: babi

Robím to každý rok a som s tým veľmi spokojná, nakoľko sa to dá použiť do veľa receptov

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny

    Domáce ochucovadlo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu očistíme, umyjeme s nakrájame. Fantázii sa medze nekladú, môžete použiť akúkoľvek zeleninu , ktorú pomixujeme, prípadne pomelieme. Recept je na 2kg zeleniny / všetkej spolu/

    Domáce ochucovadlo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmixovaná zelenina

    Domáce ochucovadlo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme 35-40dkg soli a pomiešame

    Domáce ochucovadlo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Däme do malých pohárov ,vrch môžeme ešte posypať troškou soli a zatvoríme. Vydržia dlho, už sa mi stalo, že som našla aj zabudnutú dvojročnú flašku a nič jej nebolo. Vhodné do polievok, pod akékoľvek mäso na šťave, solím tým zemiaky , môže sa pridať do pomazánok. Pri používaní treba dať pozor na solenie

    Domáce ochucovadlo (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Áno, toto robievala moja krstná mama a ja som celkom na to zabudla. A v tejto dobe je zeleninky v záhrade dosť.
dobrý, nenáročný nápad na spracovanie zeleninky, skúsim jednu dávku ... a keď sa osvedčí ... :)