
Bulgur na marocký spôsob
Komerčný recept<br /> Bulgur u nás nie je ešte stále úplne bežný. Jeho príprava je pritom veľmi...

Nízkobielkovinový chlieb
Tento chlieb je pre ľudí, ktorí majú metabolickú poruchu známu ako fenylketonúria. V recepte je...

Parená knedľa s rožkom, alias hóskové knedlík
U nás doma na Barčianskej aj na Komenského, sme knedľu pripravovali zásadne na pare. K...

Výborná kápiová čalamáda
V minulom roku som robila skvelú čalamádu z obyčajnej farebnej papriky. tento rok mám bohatú úrodu...

Rozšliapance, vareno-pečené zemiaky, príloha k divine
... a sľub № 2! Pred časom varil a piekol v jednej TV relácii „macher“ s...

Zemiaková kaša s batátom - pepito mash potatos
Nápad skombinovať klasické zemiaky so sladkými (batatas) vznikol sporadicky. Suseda sa mojej lepšej ½ posťažovala, ...

Omáčka na gnocchi
Počas týždňa som si do práce pripravila gnocchi s toutou hubovou omáčkou. Inšpirácia z prvej knihy...

Slivková omáčka - zaváranina
Pred pár dňami som jedla ku grilovanému mäsu kúpenú slivkovú omáčku ktorá mi veľmi chutila. Na...

Jemná šafránová omáčka na těstoviny
Už jste vyzkoušeli šafrán? Můžete začít třeba touto omáčkou . Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot....

Varená špargľa
Stonky bielej či zelenej špargle sú veľmi chutné aj zdravé. Je dobré variť ich v správne...

Halušky z hokkaido tekvice
Tento recept milujem a hokkaido tekvica vo mne evokuje jesenné obdobie a teplo domova. Keď ich...

Karfiolový prívarok
Očistený a umytý karfiol aj s pokrájanými mladými listami dáme variť do vody.

Hrtánky do štedrovečernej polievky
Vianoce sa blížia a táto cestovina do polievky na Štedrý večer neodmysliteľne patrí k našej rodinnej tradícii...

Domáce pasírované paradajky
Pasírované paradajky (paradajková passata, pyré) pripravujem každoročne na zimné obdobie v letných dňoch, v čase ich najväčšieho dozrievania....

Hríbovo-šampiňónová omáčka – univerzál
Prečo univerzál? Nuž predsa vzhľadom na možnosť voľby variantu prílohy, s ktorou ju budete jesť...

Sterilizovaná cvikla
Naučila som sa z Varechy sterilizovať, všetko dávam ako aj skorej, iba konzervans nie...

Brusnicová omáčka k mäsám
Dá sa robiť aj z mrazených brusníc. Je to super príloha k mäsám, ale pekne...

Pesto zo sušených paradajok
Toto pesto sa stalo mojou srdcovou záležitosťou od chvíle, ako som ho prvýkrát pripravila a ochutnala....

Zdravé letné tekvicové chrumkanie
Robila som tekvicovú omáčku z jednej tekvice a napadlo ma spraviť z tej druhej tekvice zdravé chrumkanie...

Cukinové rolky sterilizované
V tomto období už s klasickým každoročným zaváraním finišujem a je čas pripraviť chutný darček pre známych...

Cícer namiesto zemiakovej kaše
Mám rada zeleninové jedlá a rada skúšam nové nám dostupné suroviny a varianty. Cícer je stará strukovina,...

Pikantná baklažánovo-paprikovo-paradajková nátierka
Jednoduchá a veľmi chutná pikantná nátierka z baklažánu, kápie a paradajok.

Náš zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a taktiež uvaríme...

Majonéza z červenej šošovice
Majonéza z červenej šošovice už dávno nie je novinkou a žiadnym tajomstvom, ale aj ja ju...

Zemiaky trochu inak
V jednej chvíli sa mi zazdalo, že obyčajné varené zemiaky ako príloha sú trochu obyčajné, ...

Zelerovo-mrkvové placky na dusenej šošovici
Placky sú vďačné jedlo, existujú v nespočetnom množstve rôzneho zloženia. Tieto sú bez múky, ...

Čína trochu inak
Milovníci čínskych bistier určite nedajú dopustiť na pražené ryžové nudle so zeleninou. Medzi takýchto milovníkov patrím...

Nemiesený biely domáci chlieb
Našla som viac receptov na tento chlieb. Niekto vykysnuté cesto spracováva ešte na doske a...