Bezlepková hrnčeková knedľa

mirkajan - fotkamirkajan, 24. septembra 2017
Bezlepková hrnčeková knedľa
Foto: mirkajan

Len jedenkrát som kúpila bezlepkovú knedľu v obchode a vtedy som si povedala, že alebo budem jesť jedlá bez knedle alebo budem musieť vymyslieť Zobraziť celý popisLen jedenkrát som kúpila bezlepkovú knedľu v obchode a vtedy som si povedala, že alebo budem jesť jedlá bez knedle alebo budem musieť vymyslieť nejakú jedlú sama. Tak som vymyslela a dnes aj odskúšala, myslím, že je omnoho lepšia, ako tá z obchodu. Tak pridávam tento recept hlavne pre seba, aby som nabudúce nemusela znovu dumať, čo som do tej knedle vlastne dala, ale možno sa recept hodí aj niekomu inému.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
60 g roztopené
200 ml
2 ks
40 g
40 g
40 g (Jizerka)
1/2 bal
 (alebo tuk) na vymazanie pohárov




Postup

  1. 1

    Poháre (cca 3 dcl) vymažeme maslom a vysypeme pohánkovou krupicou.

  2. 2

    Do misy dáme bezlepkové pečivo pokrájané na malé kocky (ja som použila bezlepkové tmavé bagety z Karpatskej pekárne, jedna váži 120 g) a premiešame ich s rozpusteným maslom. V druhej miske vyšľaháme mlieko s 2 žĺtkami a vlejeme ho ku pečivu, osolíme, premiešame.

  3. 3

    Pridáme múky zmiešané s práškom do pečiva a posekanú petržlenovú vňať, premiešame. Zvlášť vyšľaháme sneh z 2 bielkov a opatrne ho zamiešame do pečivovej zmesi. Zmesou naplníme vymastené a vysypané poháre asi do polovice (mne z tohto množstva vyšli 3 poháre).

  4. 4

    V hrnci necháme zovrieť vodu (voda by mala siahať asi do 2/3 výšky pohára), vložíme do nej poháre so zmesou, prikryjeme a po opätovnom zovretí stíšime plameň, aby voda len jemne prebublávala. Takto varíme 50 min. Poháre vyberieme a knedle vyklopíme (išlo to ľahko). Pokrájame na plátky a servírujeme. Ja som zvyšné knedle pokrájané na plátky dala zamraziť, dúfam, že budú po rozmrazení použiteľné, robím to tak aj s bežnou knedľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia