Foto: mirkajan
Len jedenkrát som kúpila bezlepkovú knedľu v obchode a vtedy som si povedala, že alebo budem jesť jedlá bez knedle alebo budem musieť vymyslieť Zobraziť celý popisLen jedenkrát som kúpila bezlepkovú knedľu v obchode a vtedy som si povedala, že alebo budem jesť jedlá bez knedle alebo budem musieť vymyslieť nejakú jedlú sama. Tak som vymyslela a dnes aj odskúšala, myslím, že je omnoho lepšia, ako tá z obchodu. Tak pridávam tento recept hlavne pre seba, aby som nabudúce nemusela znovu dumať, čo som do tej knedle vlastne dala, ale možno sa recept hodí aj niekomu inému.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
180 g |
|
60 g roztopené |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
|
|
40 g |
|
40 g |
|
40 g (Jizerka) |
|
1/2 bal |
|
|
|
(alebo tuk) na vymazanie pohárov |
|
|
Postup
-
1
Poháre (cca 3 dcl) vymažeme maslom a vysypeme pohánkovou krupicou.
- 2
Do misy dáme bezlepkové pečivo pokrájané na malé kocky (ja som použila bezlepkové tmavé bagety z Karpatskej pekárne, jedna váži 120 g) a premiešame ich s rozpusteným maslom. V druhej miske vyšľaháme mlieko s 2 žĺtkami a vlejeme ho ku pečivu, osolíme, premiešame.
- 3
Pridáme múky zmiešané s práškom do pečiva a posekanú petržlenovú vňať, premiešame. Zvlášť vyšľaháme sneh z 2 bielkov a opatrne ho zamiešame do pečivovej zmesi. Zmesou naplníme vymastené a vysypané poháre asi do polovice (mne z tohto množstva vyšli 3 poháre).
- 4
V hrnci necháme zovrieť vodu (voda by mala siahať asi do 2/3 výšky pohára), vložíme do nej poháre so zmesou, prikryjeme a po opätovnom zovretí stíšime plameň, aby voda len jemne prebublávala. Takto varíme 50 min. Poháre vyberieme a knedle vyklopíme (išlo to ľahko). Pokrájame na plátky a servírujeme. Ja som zvyšné knedle pokrájané na plátky dala zamraziť, dúfam, že budú po rozmrazení použiteľné, robím to tak aj s bežnou knedľou.
Tiež knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu