Brokolica so slovenskou omáčkou

2010 - bez fotky2010, 30. apríla 2017
Brokolica so slovenskou omáčkou
Foto: 2010

Brokolica so syrovou omáčkou je anglická klasika. Možno, keď sa pridá bryndza, bude aj slovenská.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Bešamel:
2 PL
2 PL
300 ml
150 g
1 ČL (papriková pasta)
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z masla, muky a mlieka si spravime besamel.

  2. 2

    Vmiesame bryndzu a eros pistu (paprikovu omacku) poriadne premiesame.

  3. 3

    V slanej vode uvarime na ruzicky rozobratu brokolicu.

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Manžel mé kamarádky se někde ve srandě ptá: "Maminko a vařila jsi to s láskou?!?" haha Laškuje, protože pro své blízké, milé zpravidla vždy vaříme s láskou!! s přidanou hodnotou, která srdce, ducha i tělo povznáší. Přeji krásný, požehnaný a láskou naplněný nejen dnešní den!
neveril by si, ale aj ja doma robim podobny bryndzovy besamel...okrem ineho k obvarenej strucikovej fazulke...to mi chuti najviac...a na vrch oprazenu slaninku
@Petrkluc ..ktoré máme storočie dnes? nevidím problém v názve slovenská omáčka, bryndza sa u nás udomácnila. nevidím problém ani v českom pive (pivo tiež nevymysleli Česi a pritom je pre Česko veľmi typické). slovenská kuchyňa je spriaznená s našimi susedmi naokolo, nevytváraj preto rozbroje-nestojí to za to pod pekným receptom.
@2010 recept sa mi veľmi páči, aj to, že varíš s radosťou pre rodinu-zdravo a chutne :) niekedy doma pripravíme.
veľmi chutný recept 5*
@2010 ty vieš spraviť aj z mála veľa, zdravo a chutne, teeeda palec hore :-)
a okorenil si to medzinárodne :)))
(bešamel, bryndza, eros pista)
Ak ma niekto rad teplu bryndzu, tak super, pre mna skor nejaky syr. Napadlo ma, ze omacka je urcite pouzitelna aj na inu zeleninu, podla vkusu kazdeho sudruha :-)
@2010 (1.5.2017 21:50)

To sú ale parááááááááááááááááááááááádne kvietočkyyyyy, ako sa o ne treba starať??? Zalievame destilovanou vodičkou alebo postačí aj tá z kohútika??? Je nutné aj prihnojovať????? Majú rady slniečko alebo potrebujú občas aj nejaký ten tienik?????

Pridaj komentár k receptu: