Brokolica so slovenskou omáčkou
Foto: 2010
Brokolica so syrovou omáčkou je anglická klasika. Možno, keď sa pridá bryndza, bude aj slovenská.
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z masla, muky a mlieka si spravime besamel.
- 2
Vmiesame bryndzu a eros pistu (paprikovu omacku) poriadne premiesame.
- 3
V slanej vode uvarime na ruzicky rozobratu brokolicu.
Tiež brokolica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ta tvá přepjatá snaha o věčné urážení je doopravdy k popukání. Ale je to marný, je to marný, je to marný. (
Ještě jednou k receptu: Není to náhodou spíše rumunská než slovenská omáčka?
cs.wikipedia.org/wiki/Brynza...
"Na Slovensku sa začala podomácku vyrábět nejspíš vlivem Valachů (t. j. asi 15. století)." - Valaši = Rumuni.
Sorry,ale nedalo sa ho slusnejsie poslat do ......skoda,aj tak to chlapec zjavne nepochopil:-)
@2010 recept sa mi veľmi páči, aj to, že varíš s radosťou pre rodinu-zdravo a chutne :) niekedy doma pripravíme.
preco ho nezablokujete?
Preco ma chces dat bloknut?vari pisem nieco adresovane tebe?
Koho mate na mysli?
@2010 ty vieš spraviť aj z mála veľa, zdravo a chutne, teeeda palec hore :-)
a okorenil si to medzinárodne :)))
(bešamel, bryndza, eros pista)
Mam skor pocit, ze @Bogar myslela toho typka, "který mluví".
Pridavam sa k nej.
u nas je jar v plnom kvete, kerria japonica a uz aj drevnata pivonia zacina :)
To sú ale parááááááááááááááááááááááádne kvietočkyyyyy, ako sa o ne treba starať??? Zalievame destilovanou vodičkou alebo postačí aj tá z kohútika??? Je nutné aj prihnojovať????? Majú rady slniečko alebo potrebujú občas aj nejaký ten tienik?????