Bulgur na marocký spôsob

palma - fotkapalma, 23. novembra 2015
Bulgur na marocký spôsob
Foto: palma

Komerčný recept
Bulgur u nás nie je ešte stále úplne bežný. Jeho príprava je pritom veľmi jednoduchá a spôsobov úpravy skutočne niekoľko. Na ľahkú pondelkovú večeru je ako ako stvorený!

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks menšia
1 ks
2 ks zrelé
1 ks
1 PL
60 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bulgur uvarte podľa návodu, resp. 1,5 násobok vody a varte približne 15 minút do mäkka. Medzi tým si pripravte zeleninu. Petržlenovú vňať nakrájajte na drobno, uhorku a paradajky na asi 2 cm kúsky a cibuľu na jemné polkolieska.

  2. 2

    Uvarený bulgur jemne premiešajte so všetkou zeleninou, ochuťte citrónovou šťavou, kôrou. Osoľte, okoreňte a na záver polejte olejom.

  3. 3

    Náš tip: Ak preferujete jemnú chuť oleja, ideálnou voľbou je repkový olej Raciol výberový od spoločnosti Palma. Novinku, ktorá je v obchodoch už pár mesiacov, si môžete kúpiť buď v neochutenej podobe, alebo v rôznych kombináciach s bylinkami. Oplatí sa vyskúšať!

Diskusia k receptu