Celozrnný rýchly chlieb z domácej pekárničky

dorisa - fotkadorisa, 3. novembra 2010

Potrebovala som držať dietu proti prekysleniu organizmu a tak som sa vyhýbala aj jedlám , ktoré to sposobujú a vtedy som si piekla chlieb Zobraziť celý popisPotrebovala som držať dietu proti prekysleniu organizmu a tak som sa vyhýbala aj jedlám , ktoré to sposobujú a vtedy som si piekla chlieb v domácej pekárničke bez použitia kvasníc. Chlebík nenaskočí tak, ako s použitím kvasníc, ale je zdravý. Ale, ked chcete klasický chlebík s droždím, je to tiež na tomto programe hotové za 1hod.20minut.(pečie sa 48minut)

5 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

360 ml
150 ml
 +pohanková a
365 g, spolu všetky 3 múky
1,5 KL
2,5 PL(syrovátka sušená)
2 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na prípravu chlebíka. Múku treba dať takú, akú zoženiete, ale väčšia časť by mala byť celozrnna žitná,(cca80%) a potom špaldová, amarantová a pohanková spolu (cca20%) Nikdy som nemala tak, že by som mala rovnakú múky a ich kombinácie.

  2. 2

    Do nádoby na pečenie v pekárničke Moulinex dáme najprv vodu,vlažnú, potom olej, a nakoniec múky, soľ a sódu bicarbónu a sušené mlieko( ja som dávala sušenú syrovátku,lebo ani mlieko som nejedávala)

  3. 3

    Nastavíme prípravu na 1000g chlieb a nastavíme program č. 8-Superrýchly chlieb. Príprava tohoto chleba je 1 hodina 20 min.(nakolko tam nič nekysne). Prepečenie korky som dávala na najprepečenejší program.

  4. 4

    Po upečení hneď skontrolujeme, či je chlebík upečený. Vyberieme ho preklopením z formy, odstránime miešací hák, a necháme na mriežke prikrytý utierkou vychladnúť.

Diskusia k receptu

ketty3811
Dík za receptík,čo by som mohla použiť miesto sušeného mlieka?Lebo to doma nemám(nikde ho nepoužívam).
dorisa
Podľa mňa si budeš musieť niečo podobné zakúpiťmkeď nechceš mlieko sušené, tak si kúp sušenú syrtovátku, je dosť drahá,ale majú aj menšie balenie, alebo sušené ovsené, alebo sojové mlieko.
nelajsia
ahoj, dorisa, mas aj ine receptiky proti prekysleniu organizmu?
dorisa
@nelajsia , posielam ti link,podľa ktorého som som sa stravovala a užívala prípravky,  www.rng.nazory.eu/candida...
táto dieta spočíva vlastne na nejedení takých potravín,ktoré sposobujú prekyslenie organizmu a to je najmä mlieko, cukor,červené mäso, biele pečivo, bile cestoviny, hríby, arašídy.....atď. a všeliakých sladkostí, zaváranín, dochucovadiel, sladkých vod......, tak som vlatne jedla kuracie,morčacie chudé mäso a ryby. Buď varené, alebo na pare, aj opečené,ale len chudé. Ak si prečítaš tento článok tak sa dozvieš,ktoré potraviny sú a ktoré zas nie sú vhodné na jedenie počas diety. Potom si len skombinuješ, napr. pstruh na olivovom oleji a k tomu vela zeleninového šalátu,alebo plátok kuracích pŕs a k tomu zelenina. Veľa som na výber nemala, ale ked k tomu pridáš ešte všetky strukoviny, tak si trochu spestríš jedálniček.Najlepšie pri diete sú len varené,alebo jemne dusené na olivovom oleji.
foryou25
tento chlieb je chutovo ok, ale sa mi komplet rozpadava, uplne na omrvinky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia