Mäso na zelerovej omáčke

marika9 - fotkamarika9, 7. apríla 2011
Mäso na zelerovej omáčke
Foto: marika9

Diétne, veľmi chutné jedlo, vhodné pre diabetikov

5-6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg aj iné
1 ks
1 ks
1 krabica
2 PL
1 ML




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso (používam všetky druhy mäsa okrem kuracích a morčacích pŕs, ale mohli by byť aj tie), nakrájame na kocky a premiešame s nakrájanou cibuľou, korením a soľou. Mierne osmažíme na troške oleja a podlejeme.

  2. 2

    Zalejeme paradajkovým pyré, prípadne dolejeme vodu tak,aby bolo mäso zaliate. Na vrch nasypeme na drobné kocky nakrájaný zeler. Dusíme, kým mäso nezmäkne. Šťavu môžeme dochutiť podľa vlastnej fantázie (cukor, oregano, ochutená soľ, čili papričku, provesálske korenie a pod.). Šťavu zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody.

  3. 3

    Podávame s cestovinou, alebo knedľou.

Diskusia k receptu

amia
Presne podľa mojich chutí.
nadia56
urcite je to masko velmi chutne, obrazok priam laka postavit sa k sporaku,recept si ukladam, vyskusam, ja robievam tiez masko s zelerom, kuracie alebo morcacie podusim a pridam kysku smotanu, ta zelerova omacka ma fantasticku chut a mame toto jedlo radsej ako na sposob svieckovice,
pekny den vsetkym :-)
cica2
receptík sa mi páči, vyskúšam aj podľa teba:) Tiež také máme radi, ale so zelerom som ešte neskúšala...kk
remcula
Moc se mi líbí tady ten recept!! Celer je vynikající a fotka vypadá lákavě, takže určitě vyzkouším a děkuji!!
vasulka
zakladám do kk a a čo najskôr vyskúšam. Ďakujem za recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia