Túto dobrotu som prvýkrát jedla na teambuildingu. Zvláštna ale pre mňa veľmi dobrá chuť. Nikdy predtým som štrúdľu nerobila. Len som sa občas pozrela, takže Zobraziť celý popisTúto dobrotu som prvýkrát jedla na teambuildingu. Zvláštna ale pre mňa veľmi dobrá chuť. Nikdy predtým som štrúdľu nerobila. Len som sa občas pozrela, takže vychytávky momentálne neviem. Každopádne radím ochutnať. Hodí sa ako ľahká večera, predkrm či "dobrotka" ku káve. Ja som to jedla s cesnakovým "dipom".
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nakrájam a spením na masle. Pridám špenát (môžu byť buď čerstvé nakrájané listy alebo mrazený) a krátko podusím. Nechám vychladnúť a pridám : rozšľahané vajíčka, smotanu, strúhaný syr, soľ a korenie.
- 2
Rozvaľkám na tenko lístkové cesto, vylejem naň špenátovú plnku, zaviniem, opatrne prehodím na plech. Potriem vajíčkom a šup s tým do rúry.
- 3
Cesnakový dip - neviem či sa to tak správne volá ... Každopádne do smotany pridám prelisovaný cesnak a soľ. Zamiešam a teším sa na dopečenie štrúdle. Naschvál nepíšem množstvá, záleží od chuti. My máme radi doooosť cesnakový. Táto dobrota poteší aj pečené zemiaky či grilované mäsko. Čerstvú a príjemnú chuť tomu vie dodať aj strúhaná čerstvá uhorka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu