Tekvicový nákyp
Tekvicový nákyp

Tekvicový nákyp

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 28. decembra 2017
Tekvicový nákyp
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

50 g
 (na vytretie foriem)
50 g
 (na vysypanie foriem)
200 ml
200 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Tekvicu nakrájanú na malé kocky môžeme pomaličky povariť v mlieku do zmäknutia a rozmixujeme na hladké redšie pyré. Z múky a masla pripravíme zápražku, postupne pridáme tekvicovú zmes, aby vznikol hustý tekvicový bešamel, ochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Keď je zmes vlažná, pridáme žĺtky. Bielky so štipkou soli vyšľaháme dopenista a po častiach vmiešame do tekvicového bešamelu. Takto pripravenú zmes potom nalievame do vymastených a múkou vysypaných väčších nádobiek na mafiny, ktoré plníme iba do troch štvrtín.

  3. 3

    Mafiny pečieme v rúre zohriatej na 175 °C 25 – 30 minút. Počas pečenia rúru neotvárame. Nákyp môžeme podávať položený do zvyšku tekvicového pyré.

Diskusia k receptu

haji
Svěží dílo. A foto bez opach. Krásná práce! Brala bych sólo i jako jemnou přílohu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia