Tekvicový nákyp
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 28. decembra 2017
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 28. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Tekvicu nakrájanú na malé kocky môžeme pomaličky povariť v mlieku do zmäknutia a rozmixujeme na hladké redšie pyré. Z múky a masla pripravíme zápražku, postupne pridáme tekvicovú zmes, aby vznikol hustý tekvicový bešamel, ochutíme soľou a korením.
- 2
Keď je zmes vlažná, pridáme žĺtky. Bielky so štipkou soli vyšľaháme dopenista a po častiach vmiešame do tekvicového bešamelu. Takto pripravenú zmes potom nalievame do vymastených a múkou vysypaných väčších nádobiek na mafiny, ktoré plníme iba do troch štvrtín.
- 3
Mafiny pečieme v rúre zohriatej na 175 °C 25 – 30 minút. Počas pečenia rúru neotvárame. Nákyp môžeme podávať položený do zvyšku tekvicového pyré.
Tiež nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu