Bryndzové guľky s cviklovým šalátom
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 23. júna 2014
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
120 g |
|
50 g |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Šalát: | |
1 ks malá |
|
3 ks veľké |
|
1/2 ks stredne veľkého |
|
300 ml (pohár) |
|
4 ks stredne veľké |
|
50 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z bielkov a trochy soli vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme nahrubo nastrúhaný syr, bryndzu, strúhanku, štipku červenej papriky, okoreníme podľa chuti a premiešame.
- 2
Z cesta vytvoríme dlhý valček s priemerom asi tri centimetre a pokrájame ho na menšie dieliky, ktoré sformujeme do tvaru gule. Potom ich obalíme v strúhanke, vložíme do väčšieho množstva rozohriateho oleja a vypražíme zo všetkých strán. Gule podávame s cviklovým šalátom.
- 3
Šalát: Na oleji speníme cibuľu, pridáme nastrúhaný zeler, podusíme 2–3 minúty. Cviklu uvaríme (asi 1,5 hod.), necháme vychladnúť, očistíme, nakrájame na malé kocky, pridáme mrkvu, hrášok, kyslé uhorky, soľ, korenie, olivový olej a vychladnutý zeler. Necháme postáť v chladničke. Podávame k vychladenému svetlému pivu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@chutimi , tvrdý syr aký sa tebe páči ( eidam, ementál, čedar....).