Foto: luckafabi
Zo všetkých jedál dňa mám najradšej raňajky a preto s nimi aj najviac experimentujem. Tento recept som objavila na jednej anglickej stránke (bohužial si Zobraziť celý popisZo všetkých jedál dňa mám najradšej raňajky a preto s nimi aj najviac experimentujem. Tento recept som objavila na jednej anglickej stránke (bohužial si nepamätám už kde..) ale trochu som si ho upravila. Je rýchly, ľahký, chutný, zdravý a hlavne si ho spravíte podľa vlastnej chuti (na sladko/sladko) Na upozornenie od varecháčov som zistila, že múka nie je Paleo (ospravedlňujem sa, nemám Paleo diétu, len ma tento recept zaujal). Tak kto teda nie je Paleo, ja používam celozrnnú múku.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vymastíme si malú zapekaciu misku olivovým olejom, stačí trochu, len prstom.
- 2
V malej miske zmiešame múku, kypriaci prášok a pridáme ocot.
- 3
V druhej miske jemne vyšľaháme vajíčko a pridáme do misky s múkou. Pridáme štipku soli.
- 4
Premisame a vylejeme do zapekacej misky. Dáme do mikrovlnky na približne 1 minútu a pol až dve minúty. Chlebík je hotový.
- 5
Chlebík je super na rýchle a zdravé raňajky alebo ako príloha ku hlavnému jedlu. Dá sa spraviť na sladko alebo slano. Dá sa na ňho natrieť všeličo od arašidového masla až po slané syry a šunky. Ak chcete trochu sladšiu variáciu skúste pridať do cesta škoricu, alebo to zapiecť s čerstvým bobuľovým ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ake je nhradne riesenie? Rura?
Je to v anglictine, ale recepty su jednoduche a lahko sa daju prelozit. Je tam viac receptov na chlieb.
@lenkav dakujem :)