Tartaletky s uhorkovou penou
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 29. januára 2020
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 29. januára 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
príprava
18 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Preosiatu múku zmiešame so soľou, zapracujeme maslo a vajce. Ak je cesto tuhé, pridáme trošku studenej vody. Hotové cesto necháme v chladničke pol hodiny postáť.
- 2
Potom cesto rozvaľkáme a vykrojíme kruhy s priemerom väčším ako formičky. Kruhy cesta rozdelíme do formičiek na tartaletky tak, aby kraje trošku pretŕčali nad okrajom. Cesto popicháme vidličkou. Pečieme na „slepo"(zaťažené papierom na pečenie, do ktorého nasypeme sušený hrach alebo ryžu) v rúre zohriatej na 170 °C 18 minút.
- 3
Uhorková pena: Umytú uhorku nakrájame na drobné kocky. Smotanu vyšľaháme, zapracujeme ricottu a nakrájanú uhorku. Dochutíme soľou a bielym korením. Upečené vychladnuté tartaletky plníme uhorkovou penou.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu