Avokádovo-špargľová nátierka
Foto: siuuu
Zelená, zdravá a chutná. Bol to skôr taký experiment, ale chutila mi tuším viac ako klasická avokádová nátierka. Milujem zelenú farbu v kuchyni Zobraziť celý popisZelená, zdravá a chutná. Bol to skôr taký experiment, ale chutila mi tuším viac ako klasická avokádová nátierka. Milujem zelenú farbu v kuchyni (aj mimo nej) a keď sa blíži jar, tam vždy tak nejako prirodzene pripravujem zelené jedlá.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špargľu umyjeme a pokrájame na kúsky (ja som použila zvyšky z iného receptu, kde som potrebovala iba hlavičky s asi polovicou nožičky). Dáme zovrieť vodu so štipkou soli, do vriacej vody hodíme kúsky špargle, povaríme asi 2 minúty, vyberieme von a hneď schladíme v ľadovej vode, necháme vychladnúť.
- 2
Keď kúsky špargle vychladli dáme ich spolu s avokádom do sekáčika, pridáme strúčiky cesnaku, soľ, korenie, citrónovú alebo limetkovú šťavu a všetko premixujeme - buď úplne do hladka alebo tak rustikálne ako ja.
- 3
Podávala som na nasucho opečených kúskoch chlebíka s kolieskom vajíčka, ktoré sa k avokádu aj špargli hodí, posypané zmesou voňavého korenia, ktoré mi zvýšilo z iného receptu (rímska rasca, koriander), dozdobené kúskom blanšírovanej špargle.
Tiež avokádová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu