Foto: cesminaz
Perfektný a velmi chutný šalátik.Hodí sa ako ľahká večera,alebo ako príloha k hlavným jedlám ;-)
príprava
Postup
-
1
Zelené fazulkové struky pokrájame na veľkosť 2cm,ktoré potom v osolenej vode varíme do mäkka,asi 10-15 minut.Uvarené scedíme a opláchneme studenou vodou.
- 2
Na kolieska nakrájané párky popečieme na troche oleja a vyberieme z panvice na tanier.Na kocky nakrájanú cibulu spolu na drobno pokrájaným cesnakom popečieme na oleji kde sme piekli párky,do zlatista.Pridáme najlepšie červenú mäsitú papriku,ktorú sme nakrájali na tenšie pásiky,prikryjeme pokrievkou a pár minutiek spolu podusíme-popečieme.
- 3
Ked už je paprika mäkká,ale nesmie byť velmi mäkká-odporúčam do polomäkka,pridáme knej zelenú fazulku a párky.Spolu všetko asi 5-10min podusíme,osolíme,okoreníme...
- 4
Pred podávaním možme posypať popkrájanou petržlanovou vňaťou.Šalát sa može jesť samotný ako ľahká večera,alebo je to skvelá príloha k hlavným jedlám. Prajem dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu