Suppolievky fotorecept

jody - fotkajody, 1. júna 2012
Suppolievky (fotorecept)
Foto: jody

Dve z mojich mnohých zeleninových polievok. Len tak, pre inšpiráciu. A možno aj na pripomenutie, že polievky sú veľmi zdravé, že naštartujú žalúdok pred Zobraziť celý popisDve z mojich mnohých zeleninových polievok. Len tak, pre inšpiráciu. A možno aj na pripomenutie, že polievky sú veľmi zdravé, že naštartujú žalúdok pred hlavným jedlom a určite majú aj liečivé účinky. :-)

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Výpočet surovín je len príkladmo, môžete použiť akúkoľvek zeleninu, dokonca mám skúsenosť, že čím viac druhov zeleniny, tým lepšia polievka. Koreniny tiež môžete ľubovoľne obmieňať - čierne korenie, nové korenie, kurkuma, rasca... a o množstve rôznych byliniek ani nehovorím...

    Suppolievky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mám dva hlavné spôsoby varenia týchto polievok. Buď len vložím nakrájanú zeleninu do studenej vody a uvarím, alebo najskôr zeleninu podusím na masle. Oba spôsoby sú dobré, závisí od vašej chuti... Keď len varím, solím čo najmenej, zelenina má potom svoju vlastnú chuť.

    Suppolievky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krupicové halušky sú pre zeleninovú polievku ideálne. Takže základný recept je, že rozpustíme maslo (v mikrovlnke alebo v hrnčeku na šporáku) a doň vsypeme krupicu. Necháme ich spolu odpočívať. Do chladnej zmesi pridáme vajíčko.

    Suppolievky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obrázok na ilustráciu hustoty cesta. Do halušiek sa dá pridať kadečo, od korenín, cez bylinky, cibuľu, cesnak až po syr, či šunku. Predstavivosti a chuťovým bunkám sa medze nekladú.

    Suppolievky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Halušky varievam okolo 15 minút a ešte ich potom nechám dôjsť, ale závisí od ich veľkosti.

    Suppolievky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Aj keď je už polievka hotová, dajú sa s ňou robiť nevídané veci, stačí napríklad pridať popučený cesnak... či lyžicu pretlaku... alebo čo vám tam pasuje... aj plátok masla robí zázraky. O čerstvej vňati (petržlenovej, zelerovej, mrkvovej...) ani nehovorím.

    Suppolievky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takže hor sa na polievky. Dobrú chuť prajem. :-)

    Suppolievky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

marcy
milujeme polievky :) suším momentálne ligurček,niekomu vadí výrazná vôňa,mne evokuje pravú domácnosť......
radulienka
Aj ja obľubujem polievočky a ligurček tiež, ale ak môžem dať tip - ja najradšej mrazený, suchý už nemá takú intenzívnu chuť. Ale táto zeleninová je fakt najchutnejšia a veru čím viac zeleninky, tým chutnejšia. A ja pridávam ešte trochu citrónovej šťavy nakoniec...
wevewe
veru, zase som sa nieco nove dozvedela-namiesto petrzlenov ej vnate vyskusam mrkvovu
letisia
Presne takto robievam polievku najobľúbenejšiu mojich detí a dokonca aj na oba spôsoby. Naozaj sa dá všelijako obmeňovať. Ja niekedy pridám bambino.
stacy77777
polievočky ukladám takmer všetky, čo nájdem, nová polievka je vždy príma spestrenie. Maličký odkaz pre MARCY- ja už pár rôčkov nesuším ligurček, len ho na drobno nakrájam a dám priamo taký do nádobky a do mraziaku. Vydrží krásny zelený veľmi dlho a hlavne nestratí nič zo svojej vône, tak isto uskladňujem aj zelený petržlen.
marijanka712
Polievky zbožňujem to jediné mi velmi chýba na dovolenke dobrá naša polievočka,,,, aj ja takéto robím niekedy z krupicovými haluškami , alebo len s mrveničkou...
evas13
Aj u nás sú polievočky vítané a tá tvoja @jody nebude chýbať.
P.s: Pridaj si jody do surovín vajíčko. Ahoj :)
valeri
výborné polievočky, aj ja ich mám rada, len krupicové halušky robím inak, bez masla, len z vajíčka soli (byliniek, cesnaku) a krupice
vieronik
aká náhoda, asi si videla, akú polievku varím na dnešný obed pre mojich troch chlapov, u mňa iba jedna obmena, nie brokolica ale karfiol, inak všetko tak ako ty




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia