Foto: tinaa
Moje dcéry majú radšej tagliatelle tenšie, tak ich robievam sama. Aj keď strojček na cestoviny nie je žiadny HiTec, práca s ním je jednoduchá Zobraziť celý popisMoje dcéry majú radšej tagliatelle tenšie, tak ich robievam sama. Aj keď strojček na cestoviny nie je žiadny HiTec, práca s ním je jednoduchá a domáce cestoviny nám chutia viac ako kupované.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku a vajcia rozšľaháme so soľou, vypracujeme cesto. Necháme v chlade hodinku odpočinúť. Rozdelíme na 4 časti a so strojčekom na cestoviny narežeme rezance. Pomúčime a necháme preschnúť.
-
2
Zatiaľ si spravíme omáčku. Krevety alebo inú rybu osmažíme, vyberieme a v panvici osmažíme cibuľku, pridáme nakrájanu papriku a rajčiny, necháme 15 minút povariť. Pridáme soľ, korenie, bazalku, smotanu a pokrájany cesnak. Rozmixujeme ponornym mixérom, povaríme 1-2 minúty a pridáme krevety.
-
3
Do vriacej osolenej vody dáme variť cestoviny, 3-4 minúty, ak su tenšie ako som ich urobila ja, tak len 2-3 minúty. Ozdobime parmezánom a bazalkou.
Diskusia k receptu