![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelný salát s pomerančem
Tak jsem si říkal, že udělám také něco úplně zdravého. Měl jsem malou hlávku zelí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové plnené štangle
Chutné sú aj samotné, prípadne môžete pripraviť cesnakový dresing alebo len kečup.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Smoothie z drobných plodov
Černice sú zdrojom vitamínov A, B, K, E, draslíka, železa, horčíku,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekaný plesnivec s lieskovcami a hruškou
Syr rozkrojíme pozdĺžne na dve časti. Naplníme strúhanými lieskovými jadrami a spojíme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami
Niekedy stačí málo, aby sa z obchádzanej a pritom chutnej údenej rybky stala delikatesná pomazánka...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Okurkovo-tvarohová mana
Miluju slovenský hrudkový tvaroh a neméně nakládačky čerstvé.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roláda Fialový jazyk
Ľahučká piškótová roláda s čučoriedkami v ceste a plnená kokosovým krémom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Burger s cícerovými plackami
Jeden hrnček cíceru si deň vopred dáme namočiť. Na druhý deň ho dáme variť približne na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce ovocné acidko
Máte radi ochutené ovocné acidko? Je lepšie pripraviť si svoje domáce, ochutené dobrým ovocím. Nie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Křupavé zelňáčky
Na těsto smísíme na pracovní ploše mouku se všemi ostatními přísadami, které nejprve nasekáme nožem, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pikantný bôčik
Tento recept mám ešte z dôb socialistického Receptára. Aj keď sa zdá zložitý, výsledok poteší....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bryndzová nátierka – Abov – Iowa - so stonkami zeleru
Dostal som „zásielku“ ešte letnej bryndze „Zvolen_Slatina“, tak som urobil nátierku. Túto „svojsky“ moju som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vietnamské jarné rolky podľa Martina Nikodýma
Známeho moderátora Martina Nikodýma baví ázijská kuchyňa. Rád si napríklad pochutná na takýchto rolkách.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené rajčiny s tofu
Ďalšie zdravé jedlo, podľa mňa. Je to môj recept, ktorý som takto dnes pripravila....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Okaté zapekanky
Jedna z rýchlych chuťoviek, či na večeru, či na raňajky, či len tak -...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Banička
Medzi tradičné bulharské pokrmy patrí okrem iného aj banička (ovčím syrom plnený koláč z lístkového cesta)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Palacinky zo špaldovej múky s citrónovým tvarohom
Klasika, ale zo špaldovej múky so sviežim citrónovým tvarohom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pide chlieb (na plnenie) - Turecko
Do pekárnicky dáme najprv tekuté potom sypké ingrediencie a necháme ju vypracovať cesto. (Odporúčam pozrieť v priebehu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubový zapekanec
Vareškov tip: Do tohto jedla môžete napríklad v zime použiť aj mrazené huby. Skôr ako ich...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Skvelé tuniakovo-syrové pečivo / Poača
Slané kysnuté plnené pečivo, ktoré chutí ako pizza. Je fantasticky chutné a rodinka sa ho nevie dojesť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rýchla avokádová nátierka
Avokádo prekrojíme, vyberieme pomocou lyžice vnútro, ošúpeme cibuľu a nakrájame na malé kúsky, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sýrová omeleta se špenátem
Dostali jsme chuť na omeletu. Zase jsem viděl v televizi že si dělali omeletu. To...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čerešňovo-bryndzový koláč
Pri príprave jedál nikdy nepoužívame stužené tuky a margaríny, použite radšej aplikáciu sedliacky rozum a tiež...