Nadýchané syrové trojuholníčky s pestom

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 12. februára 2017

Recept od Janky Trebulovej, ktorý si vyskúšali výhercovia decembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

30 minút
na 200 °C

Suroviny

2 šálky
3/4 šálky teplá
1 PL
1 PL
2 ČL
1/2 ČL
Na bazalkové pesto:
2 hrste čerstvá
2 strúčiky
1 hrsť
2 PL
Plnka:
3 PL
150-200 g
150-200 g
50 g
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1 šálka = 250 ml.
    Do vačšej misky dáme teplú vodu, olivový olej, trstinový cukor, sušené droždie, soľ a premiešame, kým sa droždie nerozpustí. Potom prisypeme 1 šálku špaldovej múky a vymiešame dohladka. Následne pridáme zvyšnú šálku špaldovej múky a vymiešame mierne riedke lepivé cesto. Cesto necháme kysnúť 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí jeho objem.

  2. 2

    Rúru predhejeme na 200 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Vykysnuté cesto premiestnime na pomúčenú dosku a s pomocou múky rukami vypracujeme nelepivé cesto, ktoré vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika (hrúbka cca 2-3 mm).

  3. 3

    Bazalkové pesto pripravíme rozmixovaním uvedených surovín. Cesto potrieme pestom, poukladáme plátky šunky, posypeme nastrúhanou mozzarellou a parmezánom, bylinkami, koreninami podľa chuti a zľahka soľou. Cesto zrolujeme.

  4. 4

    Zrolované cesto premiestnime na plech a pokrájame do tvaru trojuholníčkov (nemusíme nakrájať až úplne po spodok, stačí jemne naznačiť, aby plnka nevytiekla). Pečieme 25-30 minút, dokiaľ vrch nebude jemne hnedastý.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: