Nadýchané syrové trojuholníčky s pestom
Foto: skolavareniapolus
Recept od Janky Trebulovej
na 200 °C
Suroviny
2 šálky |
|
3/4 šálky teplá |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Na bazalkové pesto: | |
2 hrste čerstvá |
|
2 strúčiky |
|
1 hrsť |
|
|
|
2 PL |
|
Plnka: | |
3 PL |
|
150-200 g |
|
150-200 g |
|
50 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
1 šálka = 250 ml. <br /> Do vačšej misky dáme teplú vodu, olivový olej, trstinový cukor, sušené droždie, soľ a premiešame, kým sa droždie nerozpustí. Potom prisypeme 1 šálku špaldovej múky a vymiešame dohladka. Následne pridáme zvyšnú šálku špaldovej múky a vymiešame mierne riedke lepivé cesto. Cesto necháme kysnúť 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí jeho objem.
- 2
Rúru predhejeme na 200 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Vykysnuté cesto premiestnime na pomúčenú dosku a s pomocou múky rukami vypracujeme nelepivé cesto, ktoré vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika (hrúbka cca 2-3 mm).
- 3
Bazalkové pesto pripravíme rozmixovaním uvedených surovín. Cesto potrieme pestom, poukladáme plátky šunky, posypeme nastrúhanou mozzarellou a parmezánom, bylinkami, koreninami podľa chuti a zľahka soľou. Cesto zrolujeme.
- 4
Zrolované cesto premiestnime na plech a pokrájame do tvaru trojuholníčkov (nemusíme nakrájať až úplne po spodok, stačí jemne naznačiť, aby plnka nevytiekla). Pečieme 25-30 minút, dokiaľ vrch nebude jemne hnedastý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu