Jablkové muffiny bez lepku
Foto: novalim
Je sezóna jabĺk, čo takto upiecť si z nich šťavnaté muffinky? Samozrejme v bezlepkovej verzii, rýchlo a jednoducho. S našou
zmesou Promix PK, Zobraziť celý popisJe sezóna jabĺk, čo takto upiecť si z nich šťavnaté muffinky? Samozrejme v bezlepkovej verzii, rýchlo a jednoducho. S našou
zmesou Promix PK, PK
špeciál alebo UNI sa Vám to zaručene podarí. Jabĺčka im dodajú sviežosť a chuť po ovocí, a vy sa ani nestihnete otočiť a už budú
z plechu fuč.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
2 PL |
|
250 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová) |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
125 g |
|
1 bal. |
|
80 ml |
|
250 g |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Jablká umyjeme, ošúpeme a odstránime jadrovníky. Nakrájame ich na malé kúsky a premiešame s citrónovou šťavou.
- 2
Vo veľkej mise zmiešame múku s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Do múčnej zmesi pridáme kryštálový a vanilkový cukor, olej, jogurt a rozšľahané vajce. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme aj kúsky jabĺk.
- 3
Do plechu na muffiny poukladáme papierové košíčky. Asi do ¾ ich naplníme cestom a povrch vždy uhladíme. Muffinky pečieme na strednej priečke vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút do zlatista.
- 4
Upečené necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Môžeme do nich na ozdobu zapichnúť aj kúsky jabĺk.
Tiež jablkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu