Rebarborovo-mrkvový koláč

07janka - fotka07janka, 26. mája 2016
Rebarborovo-mrkvový koláč
Foto: 07janka

Kyselkavé osvieženie :-)

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1,5 hrnčeka
1 hrnček
2 ks veľké
1,5 hrnček
1 bal
štipka
4 ks
4 ks
1 PL
Poleva:
1 ks
 kvety
štipka




Postup

  1. 1

    1 hrnček = 250 ml
    Zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, chia semiačka a soľ.

  2. 2

    Do premiešanej "suchej" časti pridáme olej, celé vajíčka, mlieko a poriadne premiešať do hladkej bez hrudkovej hmoty. Pokiaľ je cesto veľmi tuhé treba pridať ešte trochu mlieka.

  3. 3

    Do hotového cesta pridáme nastrúhanú mrkvu a na tenko nakrájanú rebarboru a poriadne vymiešame.

  4. 4

    Hotovú hmotu vylejeme na plech. Ja si dávam do plechu papier na pečenie. Dať piecť do vyhriatej rúry. Po upečení nechať vychladnúť.

  5. 5

    Poleva: Do menšieho hrnca dáme na jemný plameň najprv práškový cukor a pridáme približne jednu PL vody a zamiešame. Vodu pridávame pokiaľ sa nevytvorí jemná kašovitá hmota. Do jemnej kašovitej hmoty pridáme šťavu z citróna, štipku kurkumy (kvôli žltej farbe) a drobné kvietky z bazy čiernej. Hmotu miešame a približne desať minút varíme. Hmota má byť bledo žltá a tak aby zhustla, jemne kyslá a kvet bazy to celé prevonia. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

haji
Rychlý recept se zajímavou polevou, moc se mi líbí!
ancicka
zaujala ma kombinácia mrkvy a rebarbory.Idem ho vyskúšať.kk
ancicka
Zákusok je výborny.Akurát som mrkvu a reberboru odvážila,lebo na kusy je to dosť sporné,lebo veľkosť je rôzná a tým je aj váha.Volila som 200 g mrkva a 100 g rebarbora.Na polevu som zvolila šumienkovú želatinu.
Odporúčam,koláčik je fajný vláčny a jemne kyselkavý.Vdaka.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia