Foto: 07janka
Kyselkavé osvieženie :-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 ks veľké |
|
1,5 hrnček |
|
1 bal |
|
štipka |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
Poleva: | |
|
|
1 ks |
|
|
|
kvety |
|
štipka |
|
Postup
-
1
1 hrnček = 250 ml
Zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, chia semiačka a soľ.- 2
Do premiešanej "suchej" časti pridáme olej, celé vajíčka, mlieko a poriadne premiešať do hladkej bez hrudkovej hmoty. Pokiaľ je cesto veľmi tuhé treba pridať ešte trochu mlieka.
- 3
Do hotového cesta pridáme nastrúhanú mrkvu a na tenko nakrájanú rebarboru a poriadne vymiešame.
- 4
Hotovú hmotu vylejeme na plech. Ja si dávam do plechu papier na pečenie. Dať piecť do vyhriatej rúry. Po upečení nechať vychladnúť.
- 5
Poleva: Do menšieho hrnca dáme na jemný plameň najprv práškový cukor a pridáme približne jednu PL vody a zamiešame. Vodu pridávame pokiaľ sa nevytvorí jemná kašovitá hmota. Do jemnej kašovitej hmoty pridáme šťavu z citróna, štipku kurkumy (kvôli žltej farbe) a drobné kvietky z bazy čiernej. Hmotu miešame a približne desať minút varíme. Hmota má byť bledo žltá a tak aby zhustla, jemne kyslá a kvet bazy to celé prevonia. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Odporúčam,koláčik je fajný vláčny a jemne kyselkavý.Vdaka.
Tešíma, že koláčik chutil a ďakujem aj za inováciu.