Foto: adakovalinka
Aj raňajky môžu byť pôžitkom. Pred pár rokmi som sa po prvý krát stretla s pečenou ovsenou kašou u kamarátky v USA a pravdupovediac, Zobraziť celý popisAj raňajky môžu byť pôžitkom. Pred pár rokmi som sa po prvý krát stretla s pečenou ovsenou kašou u kamarátky v USA a pravdupovediac, neverila som, že môže byť až taká chutná! Základný recept používam neustále a chutí každému, no sušené plody pridávam podľa toho, čo doma nájdem. Verím že vám zachutí tak, ako aj mne a priateľom. Dobrú chuť :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1,5 šálky |
|
1,5 šálky |
|
1 čl |
|
2 čl |
|
2 čl |
|
3/4 čl |
|
2 PL |
|
2 šálky |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
Podľa vlastného výberu: | |
3 čl |
|
2 čl |
|
3 čl |
|
3 čl |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V mixéri zmiešame vajcia, cukor (ja používam melasový hnedý cukor, pretože mám rada jeho karamelovú chuť, ale môžete použiť akýkoľvek doma máte), mlieko (ja používam plnotučné), arašidové maslo alebo orieškový krém (najlepšie je BIO, ja som použila krém zo štyroch druhov orieškov) a maslo.
- 2
Keď sa všetko zmieša, pridáme ostatné suroviny, ale vločky až nakoniec. V recepte som vymenovala suroviny, ktoré do receptu používam, keďže ich doma mám, je to jednoduché. Pokiaľ však doma nemáte napríklad peľ, alebo semiačka, nič sa nestane.
- 3
Sušené plody umyjem a nasekám, spolu tvoria max. jednu šálku a pridám do zmesi. Brusnice nepridávam, tie posypem na vrch až 5 min pred dokončením. Celú zmes nalejeme do zapekacej misy, ja používam misu s rozmerom 25x15 cm.
- 4
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C, pečieme 15 min a následne posypem brusnicami, dáme naspäť do rúry ešte na 5-10min. Kaša je upečená keď je celý povrch rovnomerne hnedkastý, prípadne sa nelepí na špajdľu. Podávame s bielym jogurtom, prípadne ovocným šalátom. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hlava rodiny odpoveda: Ano to je pravda. Preto anglicke kone su najrychlejsie a cigani najmudrejsi.
@violeta no môžeš doma robiť, veď u vás sa to zje jedna radosť
Vdaka za radu. Potom dam vediet ako chutilo ;-)