
Údené rebierka s kyslou kapustou a klobásou
Pôvodne som chcel robiť koložvársku kapustu, ale spomenul som si z detstva na podobný recept ako...

Zemiaková polievka so sušenými hríbmi
Výdatná, jemne zahustená polievka bez smotany. S kúskom chleba zasýti poriadne.

Šalát z pečenej cvikly s fetou a kúskami hovädzieho mäsa
Surová cvikla je pomerne tvrdá a chuťovo nevýrazná, po upečení bude však fantasticky sladká....

Špargľový farm sandwich
Jedlo mi chuťou trošku pripomína club sandwich, lenže ním nie je, vymyslela som mu teda...

Králičie stehno s lievikom rúrkovitým
Zemiaky a mrkvu očistíme. Huby očistíme, sušené namočíme cez noc do vody. Králičie stehná...

Ázijské kokosové kičrí (kedgeree)
Tento ázijský recept je lahodnou kombináciou údenej tresky, vajec a aromatických korenín....

Cviklové gazpacho
Tento recept som pred rokmi našla v nejakom časopise. A keďže mám cviklu veľmi rada, ...

Základné biele rizoto s parmezánom
Vyskúšajte prípravu základného rizota krok za krokom....

Mäsové cigánske guľky
Hovädzie mäso nakrájame na malé kocky a orestujeme na panvici spolu s nakrájanou cibuľou a slaninou...

Pečená treska s petržlenovo-chrenovou krustou
Biela ryba chutí lahodne s touto chrumkavou bylinkovou krustou

Zemiaky so strukovou fazuľkou a s kôprom
Pekný dobrý deň, ľudia dobrí. Tento recept mi nedal nik. Len som mala chuť na...

Hlivová omáčka
Keďže zostalo veľa ryže zo včera tak recept na hlivovú omačku. Hlivu umyjeme očistíme a nakrájame na...

Klobáska v pikantnej korenistej omáčke
Veľmi dobrý a chutný recept. Koho omrzí klobása s horčicou alebo chrenom, nech určite vyskúša....

Grilovaná pražma so zeleninou
Pražma má jemné, chutné, biele mäso a neobsahuje až tak veľa kostí. Preto je...

Špenát so zemiakmi varený v jednom hrnci
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca s vodou a soľou a celou...

Grilovaný kalmár - Calamares a la plancha
Páči sa mi pri tomto zavrieť oči a transportovať sa na španielsku pieskovú pláž.

Chikorita na paprike
Ďalší zo série improvizovaných receptov, ktoré sa väčšinou rodia v potravinách a následne doma pri sporáku....

Makrela a lilkové pyré
Lilky podélně rozřízneme a osolíme. Obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla...

Zapekaná cuketa
Cuketu a syr postrúhame na hrubo, všetko spolu zamiešame, dáme na vymastený a strúhankou vysypaný...

Treska s hubami shimeji
Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...

Slávky s feniklom
Slávky už bežne kúpite u predajcov rýb, alebo v supermarketoch, v krajnom prípade môžete použiť aj mrazené....

Fašírky so sírovcom
Mäsové fašírky obohatené o sírovec - výbornú hubu, ktorá rastie na listnatých stromoch.

Hovädzie špízy so zelenou salsou
Hovädzie steaky nakrájame na približne rovnaké kocky. Cherry paradajky prerežeme na polovicu a cibuľu na štvrtinky....

Pitta z kyslej kapusty
pitta je grécke jedlo, môže byť z rýb, brokolice, mletého mäsa a pod. Skúsila...

Bravčová krkovička špikovaná pomarančovou kôrou a sušenými slivkami
Tuk na povrchu mäsa narežeme do mriežky na malé kocky až po samotné mäso. Slivky a...

Ryžový šalát s vajíčkom
Ryžový šalát je ideálnou voľbou, ako si vychutnať čerstvé a ľahké jedlo....

Makrelové špízy
Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí,...

Teplý šalát z pohánky s glazovanou zeleninou
Pohánku uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom scedíme a necháme odkvapkať...