Bôčik s pečenou paprikou a horčicovou cibuľkou

Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 30. marca 2014
Bôčik s pečenou paprikou a horčicovou cibuľkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
1 l
60 g
1 ČL
Pečená paprika:
4 ks
Horčicová cibuľa:
2 ks
1 PL
1 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Rascu opražíme na suchej panvici a pridáme do slanej vody. Do vody pridáme bôčik a na 6 hodín dáme odležať do chladničky. Potom mäso z nálevu vyberieme a osušíme. Na rozohriatom oleji ho opečieme zo všetkých strán a potom dáme do rúry rozohriatej na 180°C. Pečieme 15–17 minút. Mäso necháme na teplom mieste trochu odpočinúť

  2. 2

    Pečená paprika: Papriku opečieme v rúre a dáme do zakrytej nádoby. Necháme stáť. Potom ju ošúpeme a odstránime zrniečka.

  3. 3

    Horčicová cibuľa: Cibuľu opražíme na oleji a pridáme ocot. Necháme odpariť a potom pridáme horčicu a vývar. Dochutíme a varíme na miernom ohni, kým omáčka nezhustne. Podávame so zemiakmi pečenými na masti s cesnakom a pažítkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nuž neviem, bôčik máčať vo vode, ak už, tak aspoň v mlieku. No, ale my nemáme tie vedomosti ako profikuchári.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia