Bôčik s pečenou paprikou a horčicovou cibuľkou
Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 30. marca 2014
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 30. marca 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Rascu opražíme na suchej panvici a pridáme do slanej vody. Do vody pridáme bôčik a na 6 hodín dáme odležať do chladničky. Potom mäso z nálevu vyberieme a osušíme. Na rozohriatom oleji ho opečieme zo všetkých strán a potom dáme do rúry rozohriatej na 180°C. Pečieme 15–17 minút. Mäso necháme na teplom mieste trochu odpočinúť
- 2
Pečená paprika: Papriku opečieme v rúre a dáme do zakrytej nádoby. Necháme stáť. Potom ju ošúpeme a odstránime zrniečka.
- 3
Horčicová cibuľa: Cibuľu opražíme na oleji a pridáme ocot. Necháme odpariť a potom pridáme horčicu a vývar. Dochutíme a varíme na miernom ohni, kým omáčka nezhustne. Podávame so zemiakmi pečenými na masti s cesnakom a pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu