Horčicovo-zemiaková krémová polievka so šampiňónmi
Suroviny
30 dkg |
|
30 dkg |
|
2 PL |
|
1 dl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
8 dl alebo polievkový základ |
|
1/2 ČL |
|
6 dkg |
|
cca 1 zväzok |
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci zohrejeme 2 PL masla a osmažíme na ňom najemno pokrájanú cibuľu.
- 2
Olúpané, nakrájané zemiaky, repu a mrkvu pridáme k cibuli, zalejeme vodou a varíme kým zelenina nezmäkne.
- 3
Potom pridáme smotanu a trochu premiešame ponorným mixérom. Tak dochucujeme horčicou, soľou a korením.
- 4
Slaninu nakrájame na malé "kocky", a na panvici trochu smažíme aby sme sa zbavili mastnoty. Pridáme olúpané na väčšie kúsky nakrájané šampiňóny, osolíme okoreníme a takto trochu smažíme/opekáme.
- 5
Polievku opäť zohrejeme, servírujeme do tanierov a vrch dozdobíme šampiňonmi a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu