Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s vášňou a láskou pre svojich blízkych.
porcie
príprava
Postup
-
1
Nakrájame si anglickú slaninu na kocky. Sušené paradajky si nakrájame na jemné plátky. Cesnak stlačíme a nakrájame nadrobno. Rozmarín natrháme na malé vetvičky.
- 2
Na olivovom oleji restujeme na drobno nasekaný cesnak s anglickou slaninou. Medzitým si dáme variť cestoviny do osolenej vriacej vody. V miske si rozdrvíme cesnak s rozmarínom, so soľou a trochu olivovým olejom. Vznikne nám dressing, ktorý pridávame spolu so sušenými paradajkami k slaninke. Ak sa slaninka jemne prepečie tak pridávame trochu vína a necháme ho odpariť. Následne primiešame smotanu s bambinom a miešame kým omáčka nezhustne. Ak sú cestoviny al dente, tak ich pridávame na panvicu k omáčke a premiešame, trochu necháme aby sa spojili chute a cestoviny došli. Nakoniec posypeme parmezánom a ozdobíme bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu