Cestoviny „sempre podľa Davida “

davital - bez fotkydavital, 7. mája 2015

Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s vášňou a láskou pre svojich blízkych.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

50 - 100 g
150 - 200 g (špagety, ...)
50 ml
50 g
2 strúčiky
1 črievko
150 ml
štipka




Postup

  1. 1

    Nakrájame si anglickú slaninu na kocky. Sušené paradajky si nakrájame na jemné plátky. Cesnak stlačíme a nakrájame nadrobno. Rozmarín natrháme na malé vetvičky.

  2. 2

    Na olivovom oleji restujeme na drobno nasekaný cesnak s anglickou slaninou. Medzitým si dáme variť cestoviny do osolenej vriacej vody. V miske si rozdrvíme cesnak s rozmarínom, so soľou a trochu olivovým olejom. Vznikne nám dressing, ktorý pridávame spolu so sušenými paradajkami k slaninke. Ak sa slaninka jemne prepečie tak pridávame trochu vína a necháme ho odpariť. Následne primiešame smotanu s bambinom a miešame kým omáčka nezhustne. Ak sú cestoviny al dente, tak ich pridávame na panvicu k omáčke a premiešame, trochu necháme aby sa spojili chute a cestoviny došli. Nakoniec posypeme parmezánom a ozdobíme bazalkou.

Diskusia k receptu

tassiedevil
talianske jedlo z anglickej slaniny???? ináč to nemusí byť zlé...:) a kde máš fotku? dám ti 4****, keby si dal taliansku slaninu tak 5...:)
tiginko
ale na druhej strane použil taliansky znejúci syreček, tak to už mu hádam ten kúsok anglickej slaniny odpustíme
davital
Lepšie by bolo, ak by na miesto slaniny bola prosciutto šunka. Bambino nemusíte dávať vtedy ak mate dosť parmezánu a on vám omáčku zahustí. Už to je talianske jedlo? :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia