4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu pripevníme ihlicou. Takto upravené mäso poprášime hladkou múkou a prudko opečieme na rozohriatom oleji.
- 2
Podlejeme bielym vínom a vývarom. Pridáme pokrájané paradajky, tymian, bobkový list a 2 – 3 zrnká čierneho korenia. Prikryté dusíme takmer domäkka asi hodinu. Potom pridáme čerstvý rozmarín a dusíme ešte 10 – 15 minút.
- 3
Na tanieri môžeme posypať petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu