Kurča po provensálsky

redakcia - fotkaredakcia, 13. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
70 g
200 ml
200 ml
3 PL
1 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu pripevníme ihlicou. Takto upravené mäso poprášime hladkou múkou a prudko opečieme na rozohriatom oleji.

  2. 2

    Podlejeme bielym vínom a vývarom. Pridáme pokrájané paradajky, tymian, bobkový list a 2 – 3 zrnká čierneho korenia. Prikryté dusíme takmer domäkka asi hodinu. Potom pridáme čerstvý rozmarín a dusíme ešte 10 – 15 minút.

  3. 3

    Na tanieri môžeme posypať petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia