Bezlepkové cviklové halušky s bryndzou
Foto: novalim
Hádam každý z nás si rád pochutná na tradičných slovenských bryndzových haluškách so slaninkou. Ale čo tak trošku ich
prifarbiť tým najzdravším farbivom aké Zobraziť celý popisHádam každý z nás si rád pochutná na tradičných slovenských bryndzových haluškách so slaninkou. Ale čo tak trošku ich
prifarbiť tým najzdravším farbivom aké príroda ponúka? My sme to vyskúšali a tie naše bezlepkové halušky sme pripravili s
cviklovým pyré. K tomu bryndza zmiešaná so smotanou a na vrch opečená slaninka s mladou cibuľkou. A netreba chodiť ani na
salaš :-)
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Obsah vrecka Novalim Halušky bezgluténové vysypeme do väčšej misy, pridáme vodu a trochu premiešame. Cviklové pyré si pripravíme z predvarenej cvikly, ktorú rozmixujeme na pyré alebo použijeme hotové kúpené pyré z pohára. Cviklové pyré pridáme k zmesi a hnetačom vymiesime vláčne cesto. Trvá to asi 5 minút.
- 2
Halušky postupne hádžeme do osolenej vriacej vody, minútku povaríme a sitkom alebo deravou naberačkou vyberáme z vody. Uvarené halušky pokvapkáme trochou oleja a premiešame, aby sa nezlepili.
- 3
Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, slaninku nakrájame na malé kocky a opečieme na panvici do chrumkava. Halušky podávame s bryndzou, slaninkou a ozdobené nadrobno nakrájanou mladou cibuľkou.
Tiež halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu