Pečeňové šúlance

danielova - bez fotkydanielova, 16. januára 2013

Tento recept mám od svokry a velmi chuti mojim obidvom detom je trocha pracny ale oplati sa skusit

6porcii
porcií
1hod. minút
príprava

Suroviny

1 kg na kašu
500 g
2 lyžice
2 balenia




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarene nechame vychladnut a urobime na kasu.Osolene vyklopime na dosku posipanu mukov a urobime si tuhsie cesto.

  2. 2

    Vyvalkame na plat s ktoreho tvorime sulance.A hadzeme do osolenej vriacej vody.Scedime a oplachneme.pecienky dame na panvicu a orestujeme do mekka ,solime až na koniec.

  3. 3

    Potom pecienky zmiesame so sulancami a podavame bud s čalamadov alebo kysla uhorka.Dobru chut!

Diskusia k receptu

mirkamt
Hm, tiež si myslím, že zaujímavý recept. Vlastne restovaná pečeň s nezvyčajnou prílohou.
rea1
Ja som si pod nadpisom "pečeňové šúľance" predstavila šúľance z pečienky. ako pečeňové halušky do polievky. niečo na spôsob - pečienku pomelieme/naškrabeme, pridáme čojaviemčo a ešte niečo a spravíme šúľance, ktoré uvaríme/opečieme... :-)))) a hľa, to sú staré, dobré zemiakové šúľance s pečienkou. zaujímavá kombinácia, keď budem najbližšie robiť pečeň, spravím k nej šúľance, prečo nie.
evanaaa
Tak isto, ako @rea1 , myslela som, že sú šúlance z pečene, mali by mať iný názov. Alebo by som rozmixovanú pečeň dala do zemiakového cesta, lenže, čo by z toho bolo?
danielova
Dakujem !!!!!!!som rada,ze recept Vas zaujal.Ja ked urobim pecienku a ryžu tak mi chalani pecienku nejedia, ale ked im urobim sulance tak len sa za nou zaprasi!!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia