Kedgeree s údeným lososom a vajíčkom

ryzasos - fotkaRyža SOS, 14. septembra 2023. Komerčný recept.
Kedgeree s údeným lososom a vajíčkom
Foto: ryzasos

Kedgeree (čítaj kedžrí) je tradičný britský pokrm, ktorý sa skladá z karí ryže, údenej ryby, vareného vajíčka, listovej petržlenovej vňate a citrónovej šťavy. Zobraziť celý popisKedgeree (čítaj kedžrí) je tradičný britský pokrm, ktorý sa skladá z karí ryže, údenej ryby, vareného vajíčka, listovej petržlenovej vňate a citrónovej šťavy. Podáva sa na raňajky, ale je to skvelé jedlo aj ako obed alebo večera. Toto jedlo je naozaj veľmi rýchle, jednoduché a celková chuť vás určite prekvapí.
Zdroj: Milluji.cz

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL (prepustené maslo)
1/2 ks
2 strúčiky
200 g
400 ml
160 g mrazený
1,5 PL
 štipka
100 g
100 g uvarené
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    V panvici rozohrejte prepustené maslo ghee a orestujte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.

  2. 2

    Pridajte aj ryžu, ktorú orestujte, nech sa obalí tukom a potom zalejte polovicou vývaru. Varte 10 minút, potom pridajte hrášok a zvyšok vývaru a varte ďalších 10 minút.

  3. 3

    Pridajte karí, kardamóm a soľ.

  4. 4

    Hotovú karí ryžu naservírujte do tanierov a pridajte k nej kúsky údeného lososa a rozpolené uvarené vajíčka. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkajte citrónom.

Diskusia k receptu

farbuska
Ide pôvodne o indické jedlo nazývané kičri (ak sa použije, tak skôr koriandrová vňať s ktorou je to aj chutnejšie), ktoré sa varilo bez prídavkov ako losos alebo vajíčko a často sa pripravovalo pre chorých.
1x hanis




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia