Kedgeree s údeným lososom a vajíčkom
Foto: ryzasos
Kedgeree (čítaj kedžrí) je tradičný britský pokrm, ktorý sa skladá z karí ryže, údenej ryby, vareného vajíčka, listovej petržlenovej
vňate a citrónovej šťavy. Zobraziť celý popisKedgeree (čítaj kedžrí) je tradičný britský pokrm, ktorý sa skladá z karí ryže, údenej ryby, vareného vajíčka, listovej petržlenovej
vňate a citrónovej šťavy. Podáva sa na raňajky, ale je to skvelé jedlo aj ako obed alebo večera. Toto jedlo je naozaj veľmi rýchle,
jednoduché a celková chuť vás určite prekvapí.
Zdroj: Milluji.cz
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL (prepustené maslo) |
|
1/2 ks |
|
2 strúčiky |
|
200 g |
|
400 ml |
|
160 g mrazený |
|
1,5 PL |
|
štipka |
|
100 g |
|
100 g uvarené |
|
|
|
z 1/2 citróna |
|
Postup
-
1
V panvici rozohrejte prepustené maslo ghee a orestujte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.
- 2
Pridajte aj ryžu, ktorú orestujte, nech sa obalí tukom a potom zalejte polovicou vývaru. Varte 10 minút, potom pridajte hrášok a zvyšok vývaru a varte ďalších 10 minút.
- 3
Pridajte karí, kardamóm a soľ.
- 4
Hotovú karí ryžu naservírujte do tanierov a pridajte k nej kúsky údeného lososa a rozpolené uvarené vajíčka. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkajte citrónom.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu