Krafiólová

zoonek - fotkazoonek, 21. júla 2013
Krafiólová
Foto: zoonek

Jednoduchý recept na oveľa zdravšiu "pizzu"-- upozornenie: nechutí ako ozajstná pizza ale mne táto varianta maximálne vyhovuje

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 230 °C

Suroviny

Základ: stredne veľký karfiól
1/4 ČL (alebo vegeta)
2 strúčiky
1/4 hrnček
1 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
1 PL (alebo nadrobno nakrájané mandle)
Topping: paradajky
1/2 ks
Podľa potreby
štipka alebo vegeta

Postup

  1. 1

    Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Karfiól posekáme nadrobno, musí byť jemný ako múčka. Potom ho v uzavretej miske dáme do mikrovlnky na 4 minúty. Moja mikrovlnka je nastavená na najvyšší výkon.

  2. 2

    Keď je karfiól hotový, vysypeme ho na papierovú servítku a nechápem ho vysušiť a ochladiť.

  3. 3

    Keď je karfiól izbovej teploty, pridáme k nemu korenia, soľ, mandľovú múčku, mozarellu a cesnak. Zapracujeme s rukou. Nakoniec pridáme aj vajíčko a vypracujeme "cesto". Malo by sa mierne rozpadávať.

  4. 4

    Na plech si dáme papier na pečenie, na ktorý si dáme karfiólovú zmes a pečieme 8-10 minút.

  5. 5

    Kým sa nám základ pečie, v mixéri zmixujeme dve paradajky. Zvyšnú paradajku a cukinu si nakrájame na plátky.

  6. 6

    Keď ja základ hotový, potrieme ho paradajkovou zmesou, posolíme ho a poukladáme naňho plátky cukiny a paradajky spolu so špenátovými listami. Na topping môžete použiť čokoľvek od salámy, cez syr, huby či kukuricu, až po zemiakovú kašu. Ja som použila to čo som mala doma. Taktiež môžte použiť kečup namiesto paradajkovej zmesi a taktiež môžte dochutiť rôznym korením.

  7. 7

    "Pizzu" s toppingom dopečieme na tej istej teplote 5-7 minút. Hotovo! Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Včera som ten karfiol darmo hľadala, ale keď je v názve - "KRAFIÓLOVA", nevedela som, či je chyba v názve alebo sa to tak volá, no dnes vidím, že to má byť Karfiolová (ale čo....?), lebo už je tam doplnená aj hlavná surovina.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha