Foto: zoonek
Jednoduchý recept na oveľa zdravšiu "pizzu"-- upozornenie: nechutí ako ozajstná pizza ale mne táto varianta maximálne vyhovuje
porcií
príprava
na 230 °C
Suroviny
Základ: stredne veľký karfiól | |
1/4 ČL (alebo vegeta) |
|
2 strúčiky |
|
1/4 hrnček |
|
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 PL (alebo nadrobno nakrájané mandle) |
|
Topping: paradajky | |
1/2 ks |
|
Podľa potreby |
|
štipka alebo vegeta |
|
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Karfiól posekáme nadrobno, musí byť jemný ako múčka. Potom ho v uzavretej miske dáme do mikrovlnky na 4 minúty. Moja mikrovlnka je nastavená na najvyšší výkon.
- 2
Keď je karfiól hotový, vysypeme ho na papierovú servítku a nechápem ho vysušiť a ochladiť.
- 3
Keď je karfiól izbovej teploty, pridáme k nemu korenia, soľ, mandľovú múčku, mozarellu a cesnak. Zapracujeme s rukou. Nakoniec pridáme aj vajíčko a vypracujeme "cesto". Malo by sa mierne rozpadávať.
- 4
Na plech si dáme papier na pečenie, na ktorý si dáme karfiólovú zmes a pečieme 8-10 minút.
- 5
Kým sa nám základ pečie, v mixéri zmixujeme dve paradajky. Zvyšnú paradajku a cukinu si nakrájame na plátky.
- 6
Keď ja základ hotový, potrieme ho paradajkovou zmesou, posolíme ho a poukladáme naňho plátky cukiny a paradajky spolu so špenátovými listami. Na topping môžete použiť čokoľvek od salámy, cez syr, huby či kukuricu, až po zemiakovú kašu. Ja som použila to čo som mala doma. Taktiež môžte použiť kečup namiesto paradajkovej zmesi a taktiež môžte dochutiť rôznym korením.
- 7
"Pizzu" s toppingom dopečieme na tej istej teplote 5-7 minút. Hotovo! Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu