Foto: fitka3010
Výborná žemľovka jednoduchá na prípravu, vhodná aj pre alergikov na vajcia. Ak máte radi sladké dobroty s tekvicovým pyré, neváhajte a určite ju vyskúšajte. Zobraziť celý popisVýborná žemľovka jednoduchá na prípravu, vhodná aj pre alergikov na vajcia. Ak máte radi sladké dobroty s tekvicovým pyré, neváhajte a určite ju vyskúšajte.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
450 g (alebo francúzska vageta) |
|
100 g |
|
1,5 hrnčeka (alebo iné) |
|
1 hrnček |
|
1/4 hrnčeka (alebo med) |
|
1/4 hrnčeka |
|
2,5 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
poľa chuti |
|
Postup
-
1
Rohlíky alebo bagety natrháme na malé kúsky a uložíme ich do zapekacej misy alebo tortovej formy.
- 2
Všetky ostatné ingrediencie spolu poriadne rozmiešame a vylejeme na pripravené pečivo. Takto pripravenú žemľovku necháme 5 minút odstáť a následne ju pečieme 45 minút na 175 stupňoch do zlatista.
- 3
Hotovú žemľovku môžete podávať viac menej s hocičím čo máte radi (so šľahačkou, preliatu javorovým sirupom, posypanú orechami, ovocím..) alebo ju servírovať samostatne. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zo surovej, alebo tepelne upravenej ? Dakujem
@janara recept na tekvicové pyré: varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-pyre-fotorecept/21809...
Použiť sa môže viac menej hociktorá tekvica (maslová, hokkaido, muškátová..)