Výborná žemľovka jednoduchá na prípravu, vhodná aj pre alergikov na vajcia. Ak máte radi sladké dobroty s tekvicovým pyré, neváhajte a určite ju vyskúšajte. Zobraziť celý popisVýborná žemľovka jednoduchá na prípravu, vhodná aj pre alergikov na vajcia. Ak máte radi sladké dobroty s tekvicovým pyré, neváhajte a určite ju vyskúšajte.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| 450 g (alebo francúzska vageta) | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 hrnčeka (alebo iné) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 hrnčeka (alebo med) | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 hrnčeka | 
                                                             | 
                                                    
| 2,5 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| poľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Rohlíky alebo bagety natrháme na malé kúsky a uložíme ich do zapekacej misy alebo tortovej formy.
- 2
 Všetky ostatné ingrediencie spolu poriadne rozmiešame a vylejeme na pripravené pečivo. Takto pripravenú žemľovku necháme 5 minút odstáť a následne ju pečieme 45 minút na 175 stupňoch do zlatista.
- 3
 Hotovú žemľovku môžete podávať viac menej s hocičím čo máte radi (so šľahačkou, preliatu javorovým sirupom, posypanú orechami, ovocím..) alebo ju servírovať samostatne. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


zo surovej, alebo tepelne upravenej ? Dakujem
@janara recept na tekvicové pyré: varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-pyre-fotorecept/21809...
Použiť sa môže viac menej hociktorá tekvica (maslová, hokkaido, muškátová..)