Vegánska tekvicovo-perníková žemľovka

fitka3010 - fotkafitka3010, 20. marca 2015
Vegánska tekvicovo-perníková žemľovka
Foto: fitka3010

Výborná žemľovka jednoduchá na prípravu, vhodná aj pre alergikov na vajcia. Ak máte radi sladké dobroty s tekvicovým pyré, neváhajte a určite ju vyskúšajte.

8
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

450 g (alebo francúzska vageta)
100 g
1,5 hrnčeka (alebo iné)
1 hrnček
1/4 hrnčeka (alebo med)
1/4 hrnčeka
2,5 ČL
1/2 ČL
2 ČL
1 PL
poľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rohlíky alebo bagety natrháme na malé kúsky a uložíme ich do zapekacej misy alebo tortovej formy.

  2. 2

    Všetky ostatné ingrediencie spolu poriadne rozmiešame a vylejeme na pripravené pečivo. Takto pripravenú žemľovku necháme 5 minút odstáť a následne ju pečieme 45 minút na 175 stupňoch do zlatista.

  3. 3

    Hotovú žemľovku môžete podávať viac menej s hocičím čo máte radi (so šľahačkou, preliatu javorovým sirupom, posypanú orechami, ovocím..) alebo ju servírovať samostatne. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

motyka
Dala by som si, aj keď nie som vegán. Oceňujem za vegánov. Posielam kamarátke, aby urobila cez víkend a doniesla ochutnať. Určite výborná aj pre ostatných. A vyzerá veľmi jedlá. 5*.
janara
tekvicové pyré - chcem sa spýtať z akej tekvice? myslím druh tekvice
zo surovej, alebo tepelne upravenej ? Dakujem