Foto: olinecka
Prioravujem ho veľmi rada,lebo po ňom nič neostane.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 ks celý |
|
v mlynčeku |
|
6 vetvičiek |
|
z 1 ks citróna |
|
2 hlávky |
|
10 guličiek |
|
10 guličiek |
|
3 ks |
|
na pokvapkanie |
|
dobrý na pokvapkanie |
|
Postup
-
1
Umyteho kralika naporcujeme na štvrtiny dame do misy osolime väčšim množstvom soli.Pridame 3 vetvičky rozmarinu,5 guličiek nove a čierne korenie ,stručiky z jednej hlavky cesnaku pretlačeny a citronovu kôru z jedneho citrona.Pripravene mäso premiešame a zakryjeme alobalom nechame marinovať celu noc.
- 2
Namarinovane mäo oplachneme,aby nebolo veľmi slane dame do zapekacej misy znovu dochutime .Pridame 3 vetvičky rozmarin cesnak cely z jednej hlavky čierne korenie,nove korenie 5 guličiek 3 bobkove listy.Pokvapkame rastlinnym a olivovym olejom.Zapekaciu misu zakryjeme vekom a dame do rury na 2-3 hodiny podľa veľkosti kralika na 170 stupňov.
- 3
Podavame podľa svojho uvaženia ,zapekane zemiaky priloha zelenina,zeleninovy šalat.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mám pocit, že sa o chvíľu zasmeješ.:)