Zaúdené ratatouille Kamado Joe
Odkedy sme sa presťahovali, priatelia, tak v mojej kuchyni sa sporák a rúra ešte nezapli. Všetko čo varíme, varíme na keramickom grile na terase....
Grilovaný pstruh s jablkami
Umyté a usušené pstruhy okoreníme na povrchu i zvnútra zmesou korenia na ryby.
Drůbeží terina na houbách s hráškovou rýží
Trochu jsem si zaexperimentoval s kuřecími stehny, aby byla nějaká změna v jejich přípravě...
Najlepšia tenká pizza
Veľmi dlho som hľadala recept na pizzu, až som našla a upravila do dokonalosti.
Špargľa s farebnými zemiačikmi
Už dlhšie som chcela vyskúšať špargľu, no nenašla som odvahu. Nedávno ma natoľko inšpirovala @bozulka,...
Kuracinka s fazuľou a pórom
Dnes ma to napadlo, uvarila som a chutilo. Možno bude aj vám.
Rýchle bryndzové pirohy
Dnešné gazdinky chcú mať rýchlo navarené, tak ponúkam recept pre milovníkov bryndzových pirohov, ktorí nemajú...
Jablkovo-hruškový šalát s jogurtovo-nivovým krémom a špenátom
Ľahký, efektný, osviežujúci a veľmi chutný jablkovo - hruškový šalát s listovým špenátom, doplnený...
Rýchla brokolicová polievka s mrkvou
Polievka z brokolice a mrkvy zahustená smotanou a múkou.
Tortička zo stejku, zemiakov a panchetty
Mäso umyjeme, očistíme od mastných blán. Nakrájame 4 stejky, ktoré obalíme v rozdrvenom korení...
Risotto s nakladaným baklažánom a sušenými paradajkami
Hoci doma varíme väčšinou slovenské a turecké jedlá, na toto nedám dopustiť. Je výborné, ...
Šalát s hlivou na pare
Rýchly, zdravý obed pripravený v parnom hrnci, navyše chutný. :)
Kuracia avokádovo-citrónová polievka
Táto polievka je jednoduchá a osviežujúca. Prvýkrát som ju vyskúšal v Mexiku a od vtedy ju...
Francúzsky králičí bonne femme
Na rozpálenom oleji restujeme osolené a korenené mäso, kým sa nezavrie. Mäso vyberieme a odložíme....
Hovädzia romanca
Recept na túto pochúťku mám zdedenú po babičke. Pripravujem ho vždy vtedy, keď k nám...
Šampiňónovo-acidkový zapekanec
Frajer chcel niečo z acidka a šampiónov - najprv som sa čudovala, ale potom sme vymysleli...
Kurča v pekáči na chalupe
Ušetriť čas, to je zbožné želanie každej gazdinky i nejedného gazdiniaka! Čas, to sú peniaze a to platí aj v dnešnej extra uponáhľanej dobe....
Patizónový krém s vajíčkom
Krémová patizónová polievka, ideálne jesenné menu. V "hrnček var" hotová stlačením tlačítka za 25 minút....
Jahodové tofu guľky
Do misy najemno postrúhame tofu. Pridáme ryžové mlieko, špaldovú múku, špaldovú krupicu a kukuričnú...
Ořechové placičky s rozinkami
Vločky dáme do mísy a přidáme vejce, rum, mléko a promícháme. Necháme 10 minut...
Zelenina pod perinkou
Chcela som spraviť niečo ako Pastierov koláč (Shepherd´s Pie alebo Cottage Pie), lenže varila som na...
Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....
Jogurtová pizza
Tento recept je veľmi jednoduchý a výborny . oplati sa ho robiť nie je náročny a...
Stehienko na slanine so sedmokráskovou ryžou
Niekde šibačka a kraslice, inde polievanie, zajkovia v tráve... Všade sa však tieto zvyky spájajú s kulinárskymi pokladmi babičiek. V...
Bravčové mäso s vlašskými orechmi
Ak radi experimentujete a skúšate nové chute, vyskúšajte tento jednoduchý recept s kombináciou netradičných chutí.
Kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, ...
Bešamelové krokety s masem a sýrem
Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem...
Pečené kuracie stehienka s citrónom
Najobľúbenejší obed u nás doma? No predsa pečené kura. Aby sme sa nenudili, pripravujem ho...
Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...