Foto: marek135
Kúpil som v jednej predajnej sieti miešané mleté mäso z morčaciny a bravčoviny, chcel som skúsiť čo z toho vznikne a bolo to celkom Zobraziť celý popisKúpil som v jednej predajnej sieti miešané mleté mäso z morčaciny a bravčoviny, chcel som skúsiť čo z toho vznikne a bolo to celkom chutné. Len s mäsom sa trošku zle pracovalo, veľmi sa lepilo na ruky. Určite si skúsim aj sám takéto mleté mäso doma urobiť. Miesto cesnaku som dal chren, lebo mama veľmi cesnak nemusí.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mletého mäsa, rožkov rozmočených v mlieku, vajca, nastrúhaného chrenu a korenín pripravíme masu na fašírky. Ak je veľmi riedka dosypeme trochu strúhanky. Vytvarujeme fašírky a vyprážame.
- 2
Na oleji (alebo troche masla) popražíme trochu múky a zalejeme mliekom aby sa nám vytvoril bešamel ani nie hustej ani nie veľmi riedkej konzistencie. Chvíľu necháme povrieť a pridáme nastrúhaný chren a chvíľu povaríme.
- 3
K fašírkam podávame zemiakové pyré a prelejeme ich omáčkou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu