Mäsové guľky s uhorkovo-zemiakovým šalátom

tassiedevil - fotkatassiedevil, 24. júna 2014 11:40
Ďalšie recepty »

Nezvyčajná kombinácia zemiakov a uhoriek...stojí to za vyskúšanie.

4-6
porcie

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso a šunku zomelieme na strednej riečici, žemle namočíme do mlieka, 100g cibule a strúčik cesnaku nakrájame na jemno a trochu podusíme na 2-3 lyžiciach olivového oleja, pridáme asi lyžicu na drobno nakrájanej petržlenovej vňate. K mäsu pridáme vyžmýkané žemle, podusenú cibulu, vajcia,soľ, pol lyžičky horčice, čerstvo mleté biele korenie a štipku muškátového oriešku /môžme aj vynechať/, poprípade trochu majoránky, ale podľa možnosti len čerstvej.

  2. 2

    Tvarujeme na guľky o priemeru 5 cm a smažíme na oleji zamiešaným s ghee...pokiaľ ghee nemáme použijeme len olej. Smažíme na strednom ohni do zlatista.

  3. 3

    oškrabané zemiaky dáme variť,pridáme trochu soli, poprípade štipku celej rasce a bobkový list. Medzi tým si 100g cibule a strúčik cesnaku nakrájame na drobno a podusíme na 2-3 lyžiciach oleja asi 1 -2 min. zalejeme s mäsovým vývarom asi 200ml a trochu zredukujeme, pridáme kávovú lyžičku horčice, dve lyžice jablkového octu, osolíme, okoreníme a do tohto nálevu z ľahka zamiešame uvarené a na kocky nakrájané zemiaky.

    Mäsové guľky s uhorkovo-zemiakovým šalátom - obrázok 3
  4. 4

    Mladú šalátovú uhorku, bez semienok, ošúpeme a narežeme na 2-3 mm plátky a potom na rezance. Pol minúty blančírujeme v horúcej vode a rýchlo schladíme v ľadovej vode. 100 g smotany zamiešame s creme fraiche, ochutíme cayenn korením, soľou a citronovou štavou, pridáme uhorku a necháme krátko postáť. Pred podávaním zľahka zamiešame so zemiakmi. Zdobíme podľa vlastnej fantázie... Dobrú chuť.

    Mäsové guľky s uhorkovo-zemiakovým šalátom - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist