Mäsové guľky s uhorkovo-zemiakovým šalátom

tassiedevil - fotkatassiedevil, 24. júna 2014

Nezvyčajná kombinácia zemiakov a uhoriek...stojí to za vyskúšanie.

4-6
porcie

Suroviny

150 g
250 g
50 g
100 g
100 g
1,25 dl
200 g
2 strúčiky
2 ks
 na smaženie
1 ks
1 dl
3 PL
500 g na šalát
 na smaženie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso a šunku zomelieme na strednej riečici, žemle namočíme do mlieka, 100g cibule a strúčik cesnaku nakrájame na jemno a trochu podusíme na 2-3 lyžiciach olivového oleja, pridáme asi lyžicu na drobno nakrájanej petržlenovej vňate. K mäsu pridáme vyžmýkané žemle, podusenú cibulu, vajcia,soľ, pol lyžičky horčice, čerstvo mleté biele korenie a štipku muškátového oriešku /môžme aj vynechať/, poprípade trochu majoránky, ale podľa možnosti len čerstvej.

  2. 2

    Tvarujeme na guľky o priemeru 5 cm a smažíme na oleji zamiešaným s ghee...pokiaľ ghee nemáme použijeme len olej. Smažíme na strednom ohni do zlatista.

  3. 3

    oškrabané zemiaky dáme variť,pridáme trochu soli, poprípade štipku celej rasce a bobkový list. Medzi tým si 100g cibule a strúčik cesnaku nakrájame na drobno a podusíme na 2-3 lyžiciach oleja asi 1 -2 min. zalejeme s mäsovým vývarom asi 200ml a trochu zredukujeme, pridáme kávovú lyžičku horčice, dve lyžice jablkového octu, osolíme, okoreníme a do tohto nálevu z ľahka zamiešame uvarené a na kocky nakrájané zemiaky.

    Mäsové guľky s uhorkovo-zemiakovým šalátom - obrázok 3
  4. 4

    Mladú šalátovú uhorku, bez semienok, ošúpeme a narežeme na 2-3 mm plátky a potom na rezance. Pol minúty blančírujeme v horúcej vode a rýchlo schladíme v ľadovej vode. 100 g smotany zamiešame s creme fraiche, ochutíme cayenn korením, soľou a citronovou štavou, pridáme uhorku a necháme krátko postáť. Pred podávaním zľahka zamiešame so zemiakmi. Zdobíme podľa vlastnej fantázie... Dobrú chuť.

    Mäsové guľky s uhorkovo-zemiakovým šalátom - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
to je nádherná úvodná fotečka.-) jednoducho a jasne krásny obed a verím, že aj vynikajúci.-)
Samé výborné druhy mäsa, musí to chutiť znamenite! Zvyknem dávať surovú uhorku do šalátu, je to iná, jemnejšia chuť, ako so zaváranou. Tá posledná reďkovka, posunutá do nesúmernosti, bol zámer?:-) Narobil si riadne chute!
neskutočná dobrota z tých druhov mäska, ktoré si použil, jemné korenenie, správna prísada opečenej cibule a ten šalá - wow.
nádherná prezentácia.
ako celok, všetko spolu za 5*