Foto: tassiedevil
Nezvyčajná kombinácia zemiakov a uhoriek...stojí to za vyskúšanie.
porcie
Suroviny
150 g |
|
250 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1,25 dl |
|
200 g |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
na smaženie |
|
1 ks |
|
1 dl |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
500 g na šalát |
|
|
|
na smaženie |
|
Postup
-
1
Mäso a šunku zomelieme na strednej riečici, žemle namočíme do mlieka, 100g cibule a strúčik cesnaku nakrájame na jemno a trochu podusíme na 2-3 lyžiciach olivového oleja, pridáme asi lyžicu na drobno nakrájanej petržlenovej vňate. K mäsu pridáme vyžmýkané žemle, podusenú cibulu, vajcia,soľ, pol lyžičky horčice, čerstvo mleté biele korenie a štipku muškátového oriešku /môžme aj vynechať/, poprípade trochu majoránky, ale podľa možnosti len čerstvej.
- 2
Tvarujeme na guľky o priemeru 5 cm a smažíme na oleji zamiešaným s ghee...pokiaľ ghee nemáme použijeme len olej. Smažíme na strednom ohni do zlatista.
- 3
oškrabané zemiaky dáme variť,pridáme trochu soli, poprípade štipku celej rasce a bobkový list. Medzi tým si 100g cibule a strúčik cesnaku nakrájame na drobno a podusíme na 2-3 lyžiciach oleja asi 1 -2 min. zalejeme s mäsovým vývarom asi 200ml a trochu zredukujeme, pridáme kávovú lyžičku horčice, dve lyžice jablkového octu, osolíme, okoreníme a do tohto nálevu z ľahka zamiešame uvarené a na kocky nakrájané zemiaky.
- 4
Mladú šalátovú uhorku, bez semienok, ošúpeme a narežeme na 2-3 mm plátky a potom na rezance. Pol minúty blančírujeme v horúcej vode a rýchlo schladíme v ľadovej vode. 100 g smotany zamiešame s creme fraiche, ochutíme cayenn korením, soľou a citronovou štavou, pridáme uhorku a necháme krátko postáť. Pred podávaním zľahka zamiešame so zemiakmi. Zdobíme podľa vlastnej fantázie... Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nádherná prezentácia.
ako celok, všetko spolu za 5*
@kukulienka , ja mám rád aj zo zaváranou, ale zavše zmením, aby všetko nechutilo stejne:) nad tou redkovkou som neuvažoval...skôr nad tým, ako to rýchle stlačiť.:)
@pusta , výborní kuchári dokážu jedlo hodnotiť aj bez ochutnania, stačí sa im len pozrieť na suroviny a vedia ako to chutí....Dakujem za 5..
@safron , správny dotaz, moja chyba...zemiaky majú byť len trochu vlažné, rozhodne nie horúce..:)
@arooo , aj ja varievam aj v šupke, ale takto sa mi pozdávajú chutnejšie...dobrých pomocníkov nie je nikdy nadostač....:))Dakujem
chuť mäsa som si vedela jasne domyslieť, prílohu nie - výýýborné :-) chýbala horká chuť, ak sa uhorka má šúpať, tak som dala šalviové kvietky... na budúce nešúpem... aj to bude pekne vyzerať
Vďaka:-)