Šéfkine prsia

novicka - bez fotkynovicka, 11. januára 2012

Tento recept mám od svojej šéfky,preto ten názov.Je chutný a nenáročný na prípravu,ktorá je rozdelená na dva dni.

12
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
5 ks čerstvé
1 dcl
3 dcl
1 PL
1 PL
1 PL
1 čl




Postup

  1. 1

    Umyté kuracie prsia narežeme na veľmi tenké pásiky,mixneme lečo.

  2. 2

    Pridáme k nim všetky igrediencie a premiešame.Odložíme na 12 hodín do chladničky.

  3. 3

    Z odležanej masy tvarujeme na panvici placky,ktoré opečieme z oboch strán.Ako prílohu podávame zemiakovú kašu.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
dry
dry
@Novicka : Východňársky moc neviem, ale ak dobre šípim tak to mixneme znamená rozmixujeme. Tento recept mi pripomína Žvan žužu.
tatranka
Poznám tento recept a robievam ho veľmi rada.Je chutný a pomerne nie náročný a na tanieri aj dobre vyzerá.Ja ešte pridávam čili papričku a voláme ich Čertové rezníky.No zloženie je v podstate to isté.
tothka
@chapona aj mňa zarazilo to množstvo maizeny. Predpokladám, že je myslené škrobová múčka a keď tak nad tým dumám, vyšlo mi že na 1 kg mäsa to nemusí byť ani veľa, veď žiadna iná múka tam nejde a sú to vlastne rezníky akoby v cestíčku. Robievam podobné, síce bez leča, ale pridávam čierne pivo.
hannah22
tiež to poznám ako pekinské placky, ale volám to strapaté rezne a sú ozaj dobré, a keď je lečo pikantné vtedy to má správny šmrnc... :))
3sandra3
šefkine prsia som zatiaľ nerobila,,,, no asi vyskúšam,,,
evanaaa
Možno to "mixneme" znamená, že capneme, vhodíme to do toho, lebo ako viem, lečo sa sem dáva celé a nie rozmixované, a cestíčko, ako si myslí @tothka , tam nejde, tá mizena to len drží pokope a podľa mňa je jedno balenie moc, možno tak 2-3 PL, aj to je dosť, pretože tam idú aj vajcia a tie celú zmes tiež spoja dokopy. Pozrite si podobné recepty tu a uvidíte.
aroooo
podobné robievam aj ja, idú tam ešte aj hríby, tej maizeny tam ide skutočne veľa, ale zas celá nie, ja dávam skoro polovicu sáčka, táto zmes v chladničke vydrží aj pár dní a placky sú tak vždy čerstvé a šťavnaté.Lečo sa dáva nerozmixované.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia