Foto: alzbetty
Priznávam, že toto nebola veru štedrá večera, zato odľahčený vianočný obed :-) jednoduchý chutný, rýchly, zdravý
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vývar zvaríme a postupne do neho primiešame polentu tak, aby bola hustá. Nakoniec vmiešame nasekané arašidy a polentu natrieme v hrubšej vrstve na pekáč.
- 2
Na oleji opečieme cibuľu, pridáme zeleninu a restujeme domäkka. Ochutíme soľou, korením, bazalkou a vmiešame nasekaný cesnak. Na záver pridáme kukuricu. Potom ochutíme trochou citrónovej šťavy.
- 3
Vychladnutú polentu nakrájame na kúsky a podávame k zelenine. Posypeme vňaťou.
- 4
Jedlo vyjde tak pre dvoch stravníkov, ale keďže som toho akosi uvarila dosť a nikto okrem mňa nebol ochotný prvýkrát testovať prípravu polenty, bola som nútená to všetko spratať ale šťastlivo som sa nasýtila :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja by som dala soľ a čierne korenie.-)indické chute nemusím, ale večer , na Dobrú noc si niekedy dám teplé mlieko a kurkumou a s medom. Dobre sa spí sa doporučujú to ženám v menopauze , zmierňuje to na návaly.
Krájané to vyzerá krajšie a je to zdraaave.-) Dávam niekedy kukuričnú krupicu do krupicovej kaše, má od toho peknú farbu.