Vylepšený karfiol na tvarohovo - jogurtovej omáčke
Foto: shelley2mmm
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 - 30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 väčší |
|
300 g |
|
400 ml |
|
100 ml |
|
|
|
2 PL, nasekaná |
|
1 PL, čerstvá nasekaná |
|
3 uvarené na tvrdo |
|
|
|
|
|
rozpustené na potretie |
|
Postup
-
1
Uvar si karfiol v osolenej vode, sced ho a rozdel na ruzicky! V miske si poriadne rozmiesaj tvaroh, jogurt, sol, mlete cierne korenie, paztiku a vnat! Odkvapkany karfiol daj do vacsej misy alebo hrnca, vylej nan pripravenu omacku! Uvarene vajcia na tvrdo si rozpuc vidlickou na drobno a posyp na karfiol! Takto pripraveny karfiol porozdeluj na taniere a posyp oprazenou struhankou a polej maslom! Podavaj s varenymi, pecenymi zemiakmi, alebo zemiakovou kasou ci hranolkami!
-
2
Dobru chut !! ;)
Diskusia k receptu