Maková guba
Vo vlažnom mlieku rozmiešame kryštálový cukor a nadrobíme doň droždie. Prikryjeme utierkou a necháme odstáť...
Oščadnicke bochorka
Toto jedlo sa v mojom detstve robilo na jesen v čase zabijačok, s bratrancom sme sa olizovali...
Bravčovinka v závoji (fotorecept )
Názov som si dala sama. Totiž, nijaký nebol. Manžel vylúštil tajničku z knihy /Krížovky so skvelými receptami...
Divinový chrbát s medovými lievancami
Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale...
Ropa vieja z Gran Canarie
Ropa vieja (čítaj vijecha) alebo "staré prádlo" sú niečo podobné ako guláš alebo prívarok/Eintopf s vareným, ...
Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety
1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme...
Polievka z kuracích odrezkov z multifunkčného hrnca
Toto je polievka hotová raz-dva, bez väčšej námahy, bez stráženia a zaručene čistá, nezakalená....
Ananásovo-kokosové palacinky
Včera sme mali Pancake Day tak som sa rozhodla, že spravím tieto mňamky palacinky. ...
Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré
Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn...
Polievka z fialových zemiakov s karfiolom
Milujem farby a vždy sa teším, keď objavím novú zeleninu. Ešte viac som sa tešila,...
Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“
Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme...
Uletené krídelká
Kuracie krídelká osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vo vajíčku zmiešanom s mliekom. Nakoniec...
Šošovica s rajčinami
Upozorňujem, že všetky suroviny pridávam len od oka. Uvaríme si najprv šošovicu do polomäka...
Skalolezecké karé
Tento recept pochádza z televízneho programu s p. Bičanom. Používame ho pri slávnostnejších okamihoch, alebo pri...
Rezance s cuketou
Rezance uvaríme v osolenej vode, môžeme do nej pridať aj PL oleja, aby sa nezlepili....
Pieprezníky
Piepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda...
Burger: Americký verzus marocký
Tak dnes som nám urobila veľmi chutné burgre. Musím sa sama priznať, že sa neviem...
Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre zohriatej na...
Ratatouille s hlivou a haluškami
Zeleninky nikdy nie je dosť. Preto pre spestrenie skúšam rôzne kombinácie.
Karfiolový paprikáš s mrkvou
Jednoduchý a rýchly bezmäsitý recept na večeru alebo obed, vhodný aj pre malé deti (ak sa...
Šalátik a lá použi čo musíš Štedrák
keďže chladnička bola preplnená a hlavne škoda zeleniny tak som ju využila a šalát sa hodil skvelo...
Krůti roláda bez rolování
Tento recept jsem samozřejmě viděl , ale celý jsem si trošku poupravil podle sebe . Je to...
Údená krížová kosť s materinou dúškou na tmavom pive
Koupil jsem krásný kousek uzené křížové kosti(vepřový ocásek- bravčový chvostík) a chtěl vytvořit chuťově zajímavý recept...
Breakfast burritos
S Breakfast burritos som sa prvýkrát stretla v jednej reštaurácii v zahraničí. Recept som si...
Jesenné kurča
Nenávidím kuracinu. Kurčatá z Hypermarketov, z Číny, Poľska... Plné antibiotík a rastových...
Svieža racio tvarohovo-marhuľová žemľovka
Rozmýšľala som včera, čo narýchlo uvariť a keďže boli chute na niečo sladké a pritom nie...