Kačacie prsia na karamelizovaných pomarančoch

Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 18. októbra 2015
Kačacie prsia na karamelizovaných pomarančoch
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Okrídlené hody sú zážitkom, akým vieme nadchnúť aj rozmaznaného zahraničného labužníka. Veď naša tradičná kombinácia s kapustou a lokšou či pečeňou plnená lokša sú Zobraziť celý popisOkrídlené hody sú zážitkom, akým vieme nadchnúť aj rozmaznaného zahraničného labužníka. Veď naša tradičná kombinácia s kapustou a lokšou či pečeňou plnená lokša sú jednoducho neprekonateľné...

4
porcie
35 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

4 ks
60 g
2 ks
300 ml
150 ml
50 ml
8 ks




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia nasolíme a pomaly pečieme 60 minút pri teplote 150 °C. Z cukru pripravíme karamel, do ktorého vložíme pomaranč nakrájaný na kocky, zalejeme pomarančovým nektárom a smotanou.

  2. 2

    Na miernom ohni necháme zredukovať na požadovanú hustotu omáčky. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a podľa potreby cukrom.

  3. 3

    Pripravená omáčka sa môže podávať teplá aj studená. Podávame so zemiakovými lokšami.

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Tú lokšu by som servírovala na zvláštnom tanieriku, lebo v tej omáčke sa zbytočne rozmáčajú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia