Kačacie prsia na karamelizovaných pomarančoch
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 18. októbra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Okrídlené hody sú zážitkom, akým vieme nadchnúť aj rozmaznaného zahraničného labužníka. Veď naša tradičná kombinácia s kapustou a lokšou či pečeňou plnená lokša sú Zobraziť celý popisOkrídlené hody sú zážitkom, akým vieme nadchnúť aj rozmaznaného zahraničného labužníka. Veď naša tradičná kombinácia s kapustou a lokšou či pečeňou plnená lokša sú jednoducho neprekonateľné...
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Kačacie prsia nasolíme a pomaly pečieme 60 minút pri teplote 150 °C. Z cukru pripravíme karamel, do ktorého vložíme pomaranč nakrájaný na kocky, zalejeme pomarančovým nektárom a smotanou.
- 2
Na miernom ohni necháme zredukovať na požadovanú hustotu omáčky. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a podľa potreby cukrom.
- 3
Pripravená omáčka sa môže podávať teplá aj studená. Podávame so zemiakovými lokšami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu