Pečený gnocchi vegan balíček fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 21. júna 2015
Pečený gnocchi vegan balíček (fotorecept)
Foto: stanci11

Konečne víkend a troška čas experimentovať s receptami...v časopise Food som objavila recept na gnocchi pečené v balíčku z papiera na pečenie... tak ma Zobraziť celý popisKonečne víkend a troška čas experimentovať s receptami...v časopise Food som objavila recept na gnocchi pečené v balíčku z papiera na pečenie... tak ma to zaujalo, že som sa rozhodla vyskúšať :) Akurát teda omáčku som si spravila takú čerstvejšiu, než v recepte popísané konzervované rajčátka...

1
porcia
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

120 g
2 ks
30 g
1 ks
3 strúčiky
30 g
150 ml domáci
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Gnocchi som šupla dovriacej vody a varila len do momentu, kým nevyplávali na povrch. Hneď som ich scedila.

    Pečený gnocchi vegan balíček (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po scecedení som ich hodila na rozohriatu panvicu s oliváčom, a opiekla kým nechytili pekný zlatistý povrch. Potom sú fajnové chrumkavé a nerozplyznú sa :D Inak toto je bod, ktorý je testom mojej silnej vôle...ja mám vždy takú chuť tie nočky spučiť už v tomto štádiu :D

    Pečený gnocchi vegan balíček (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa varili gnocchi, tak som si sparila dve väčšie rajčiny. Klasika, narezať šupku, zaliať vriacou vodou a nechať chvíľku pod pokrievkou, až kým sa tá šupka nezačne pekne oddeľovať. Potom som ich scedila, ošúpala a nakrájala na kúsky.

    Pečený gnocchi vegan balíček (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji som si spenila cibuľku a keď bola takmer hotová pridala som na kúsočky nakrájaný cesnak. S ním som to opekala cca 1 min, aby pekne zavoňal.

    Pečený gnocchi vegan balíček (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokračovala som tým, že som na panvicu sypla trošku trstinového cukru, premiešala ho s cibuľkou a zasypala nakrájanými rajčinami. Podliala som to asi 150 ml domáceho rajčinového pretlaku.

    Pečený gnocchi vegan balíček (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmes som podusila cca 12-15 min, až kým sa nezačali rajčinky úplne rozpadať. Ochutila som to už len štipkou soli a mlčkom. Na záver som vmiešala olivy a už som to spolu len na sekundu prehriala.

    Pečený gnocchi vegan balíček (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A teraz prichádza postup podľa receptu v časáku...Do misky som si dala väčší kus pečiaceho papiera. Veľkosť som volila radšej viac, tak aby sa dal potom zaviazať balíček. Vtlačila som ho úplne na dno tej mištičky.

    Pečený gnocchi vegan balíček (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na spodok som dala polovicu pripravenej zmesi a na to som vysypala všetky gnocchi.

    Pečený gnocchi vegan balíček (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na gnocchi som potom rozložila zbytok rajčinkovej zmesi. Navrch som natrhala pár lístkov bazalky. No, pár...milujem bazalku takže veľa veľaaaaa :)

    Pečený gnocchi vegan balíček (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A posledná vrstva, troška vegánskeho syra na vrch...kto nedelí stravu/nie je vegán, samozrejme klasický syr je úplne v pohode. S takou mozarellkou to musí byť raj!

    Pečený gnocchi vegan balíček (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Okraje pečiaceho papiera som potom dvihla dohora, špirálovito stočila a zviazala som to motúzom. Pôvodný recept hovoril, že nesmie unikať pri pečení para, takže som sa snažila zaviazať to fakt na "megatesno"...

    Pečený gnocchi vegan balíček (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Piekla som to celé položené v miske ako to vidíte na obrázku. 20 min a na 200 °C. Potom som to vytiahla z trúby a šialene nedočkavo som urezala celý ten vŕšok balíčka... Hlad už bol ako cip, takže som neriešila kozmetické úpravy odrezaného papiera :D... toš, ospravedlňujem sa že je to trošku strapaté... ale to nemení nič na tom, že to bola až prekvapivo výborná lahoda a určite neoľutujete ak vyskúšate toto čudo... ja si rozhodne dám repete, a určite nie len jedno :D

    Pečený gnocchi vegan balíček (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

mijaita
Máš bezva napady ! Do toho pujdu, jasne, mam naskok, kdyz jsou levnejsi rajcata, tak nakoupim, dam na mrazak. Pak na ne pustim horkou vodu a slupka odpadne sama. Rozvarim je a pridam hromadu bazalky a zasteriluju, abych mela kdyz na to mam chut. A na rajcatova jidla mam chut skoro porad :-)
Gnocchi uvarit a opect, joooo!
Do balicku takoveho dávám kleftiko, ale proc ne gnocchi, ze jo. Ulozim do hlavy az nekdo prijde, hezky to vypada. Asi to malinko upravim jeste a urcite se tu zastavim pak s fotkou a hvezdickama :-)
mijaita
............ a jasne, ze ted pres leto jen z cestvych rajcat a bazalky.
radost
ooo..lákavý balíčkový experiment...vtipne okomentovaný..:-)
tiginko
pekne dievča, vyzerá to na dobrotu, aj keď ja by som asi skončila už skôr :-)
stanci11
Ďakujem všetkým! :) fakt to bolo super! a to čakanie čo z toho vylezie, no napínavé varenie čo vám poviem...
@mijaita : ja už sa neviem dočkať naších domácich rajčiniek, tie kupované nič moc teda...ale už už to začne! A som zvedavá na tvoju verziu teda :)
@tiginko : fakt som bojovala nezjesť tie gnocchi z panvice ako sa opekali :D ale teraz neľutujem že som vydržala
afataga
no veru pekne si sa vysantila :-), tiez neviem, ci by som vydrzala dokoncit cely postup, len ten vegansky syr netusim z coho je, dala by som bud tu mozarelli alebo pecorino
stanci11
@afataga : ten vegan syr ktorý používam je zo zemiakového škrobu, vody, oleja, a korenín....ale existuje viacero typov samozrejme... ja by som rozhodne šla do mozarellky kebyže môžem. Ale teda aj to pecorino v tom musí byť výborné! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia