Foto: stanci11
Konečne víkend a troška čas experimentovať s receptami...v časopise Food som objavila recept na gnocchi pečené v balíčku z papiera na pečenie... tak ma Zobraziť celý popisKonečne víkend a troška čas experimentovať s receptami...v časopise Food som objavila recept na gnocchi pečené v balíčku z papiera na pečenie... tak ma to zaujalo, že som sa rozhodla vyskúšať :) Akurát teda omáčku som si spravila takú čerstvejšiu, než v recepte popísané konzervované rajčátka...
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Gnocchi som šupla dovriacej vody a varila len do momentu, kým nevyplávali na povrch. Hneď som ich scedila.
-
2
Po scecedení som ich hodila na rozohriatu panvicu s oliváčom, a opiekla kým nechytili pekný zlatistý povrch. Potom sú fajnové chrumkavé a nerozplyznú sa :D Inak toto je bod, ktorý je testom mojej silnej vôle...ja mám vždy takú chuť tie nočky spučiť už v tomto štádiu :D
-
3
Kým sa varili gnocchi, tak som si sparila dve väčšie rajčiny. Klasika, narezať šupku, zaliať vriacou vodou a nechať chvíľku pod pokrievkou, až kým sa tá šupka nezačne pekne oddeľovať. Potom som ich scedila, ošúpala a nakrájala na kúsky.
-
4
Na oleji som si spenila cibuľku a keď bola takmer hotová pridala som na kúsočky nakrájaný cesnak. S ním som to opekala cca 1 min, aby pekne zavoňal.
-
5
Pokračovala som tým, že som na panvicu sypla trošku trstinového cukru, premiešala ho s cibuľkou a zasypala nakrájanými rajčinami. Podliala som to asi 150 ml domáceho rajčinového pretlaku.
-
6
Zmes som podusila cca 12-15 min, až kým sa nezačali rajčinky úplne rozpadať. Ochutila som to už len štipkou soli a mlčkom. Na záver som vmiešala olivy a už som to spolu len na sekundu prehriala.
-
7
A teraz prichádza postup podľa receptu v časáku...Do misky som si dala väčší kus pečiaceho papiera. Veľkosť som volila radšej viac, tak aby sa dal potom zaviazať balíček. Vtlačila som ho úplne na dno tej mištičky.
-
8
Na spodok som dala polovicu pripravenej zmesi a na to som vysypala všetky gnocchi.
-
9
Na gnocchi som potom rozložila zbytok rajčinkovej zmesi. Navrch som natrhala pár lístkov bazalky. No, pár...milujem bazalku takže veľa veľaaaaa :)
-
10
A posledná vrstva, troška vegánskeho syra na vrch...kto nedelí stravu/nie je vegán, samozrejme klasický syr je úplne v pohode. S takou mozarellkou to musí byť raj!
-
11
Okraje pečiaceho papiera som potom dvihla dohora, špirálovito stočila a zviazala som to motúzom. Pôvodný recept hovoril, že nesmie unikať pri pečení para, takže som sa snažila zaviazať to fakt na "megatesno"...
-
12
Piekla som to celé položené v miske ako to vidíte na obrázku. 20 min a na 200 °C. Potom som to vytiahla z trúby a šialene nedočkavo som urezala celý ten vŕšok balíčka... Hlad už bol ako cip, takže som neriešila kozmetické úpravy odrezaného papiera :D... toš, ospravedlňujem sa že je to trošku strapaté... ale to nemení nič na tom, že to bola až prekvapivo výborná lahoda a určite neoľutujete ak vyskúšate toto čudo... ja si rozhodne dám repete, a určite nie len jedno :D
Gnocchi uvarit a opect, joooo!
Do balicku takoveho dávám kleftiko, ale proc ne gnocchi, ze jo. Ulozim do hlavy az nekdo prijde, hezky to vypada. Asi to malinko upravim jeste a urcite se tu zastavim pak s fotkou a hvezdickama :-)
@mijaita : ja už sa neviem dočkať naších domácich rajčiniek, tie kupované nič moc teda...ale už už to začne! A som zvedavá na tvoju verziu teda :)
@tiginko : fakt som bojovala nezjesť tie gnocchi z panvice ako sa opekali :D ale teraz neľutujem že som vydržala