Foto: jazavka
Tento recept je v našej rodine už veľmi dlho, odkiaľ neviem...pripravoval ho už môj dedko...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si nálev: orestujeme si cibuľku na oleji, zalejeme vodou, do ktorej pridáme ocot, cukor a soľ podľa potreby, kto chce môže pridať aj trošku červenej papariky
-
2
Na platni, alebo teflónovej panvici si na sucho opečieme papriku, ktorú po upečení prekrojíme 4x, rozkrojíme nad hrncom s nálevom (vytečie z nej šťava do nálevu) a celú ju tam ponoríme, takto to urobíme so všetkými paprikami, pod hrncom s nálevom nám stále jemne horí plameň
-
3
Upečené papriky v náleve ešte 7-10 minút podusíme, naservírujeme na tanier aj s nálevom, a môžeme konzumovať s čerstvým pečivom, jeme tak, že vrchnú časť (pripečenú) ošúpeme, vnútrajšok vyberieme a zvyšok zjeme, pečivo si môžeme namáčať do nálevu, je to trošku piplačka, ale je to veľmi chutné jedlo, vhodné na večeru, ale len tak na ľahký letný obed.
Diskusia k receptu