Pečená paprika fotorecept

jazavka - fotkajazavka, 29. októbra 2011
Pečená paprika (fotorecept)
Foto: jazavka

Tento recept je v našej rodine už veľmi dlho, odkiaľ neviem...pripravoval ho už môj dedko...

4-5
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

10-15 ks celá
1 ks menšia
2 PL
3 PL
3 PL
podľa potreby
kto chce




Postup

  1. 1

    Pripravíme si nálev: orestujeme si cibuľku na oleji, zalejeme vodou, do ktorej pridáme ocot, cukor a soľ podľa potreby, kto chce môže pridať aj trošku červenej papariky

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na platni, alebo teflónovej panvici si na sucho opečieme papriku, ktorú po upečení prekrojíme 4x, rozkrojíme nad hrncom s nálevom (vytečie z nej šťava do nálevu) a celú ju tam ponoríme, takto to urobíme so všetkými paprikami, pod hrncom s nálevom nám stále jemne horí plameň

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené papriky v náleve ešte 7-10 minút podusíme, naservírujeme na tanier aj s nálevom, a môžeme konzumovať s čerstvým pečivom, jeme tak, že vrchnú časť (pripečenú) ošúpeme, vnútrajšok vyberieme a zvyšok zjeme, pečivo si môžeme namáčať do nálevu, je to trošku piplačka, ale je to veľmi chutné jedlo, vhodné na večeru, ale len tak na ľahký letný obed.

    Pečená paprika (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

hubata
joj, to sme si dávali pri mori ....... až sem cítim tú vôňu pečenej papriky. Ale ja by som tie papriky dala po opečení do mikroténového vrecka, zaparia sa a vtedy sa ľahko šúpu. Potom keď sú už na tanieri, nie je treba sa s nimi už zababrať, len papáme ......
radulienka
Joj, toto aj ja ľúbim a dávam tam ešte rozmačkaný cesnak, mňam....
julica
Mňam, zaujímavý postup. Jete ich aj s tou čiernou kožkou?
jazavka
julica - celá tá vrchná "šupka" krásne zíde dole...je to potrebné ošúpať... nám toto jedlo veľmi chudí a robievam ho niekoľko krát v lete...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia