Škoricové palacinky

petuska25 - bez fotkypetuska25, 17. januára 2016
Škoricové palacinky
Foto: petuska25

Po dlhom hľadaní som konečne našla vyhovujúci recept na palacinkové cesto a vždy sa mi podaria. Samozrejme som si ešte pridala koreniny podľa seba, lebo inak by som to ani nebola ja :D

20
porcií
15 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
6 ks
podľa potreby cca 750 ml
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia rozšľaháme, pridáme vanilínový a škoricový cukor.

  2. 2

    Do tejto hmoty pomaly nalejeme mlieko. Ja ho zvyknem nechať otepliť na izbovú teplotu a pomaly šľaháme. Na záver pomaly pridávame múku a miešame všetko spolu na hladké cesto. Ak sa nám stále zdá husté, prilejeme mlieko. Cesto by malo mať redšiu konzistenciu.

    Škoricové palacinky  - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenej panvici pečieme na malom množstve oleja tenké palacinky. Môžeme naplniť lekvárom alebo tvarohom. Ako je vidno na fotke ja som ich dozdobila čokoládovým toppingom a jabĺčkovým šalátom, ktorý som pripravila z nastrúhaných očistených jabĺk bez šupky, ktoré som zmiešala s vanilínovým cukrom a šťavou z polovice citróna.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
receptov na palacinky je xy, ide o to, že mne osobne vyhovuje tento najlepšie a aj mojej keramickej varnej doske, pretože konečne sa nelepia a idú pekne dole z panvice a kto sa nudí, nech si kľudne vyrýva :D :D :D
petuska25 - nechcela som vôbec vyrývať, len som konštatovala,že ide o recept na klasické palacinky, ak to tak chápeš, tak sa ospravedlňujem

Pridaj komentár k receptu: