Foto: petuska25
Po dlhom hľadaní som konečne našla vyhovujúci recept na palacinkové cesto a vždy sa mi podaria. Samozrejme som si ešte pridala koreniny podľa seba, Zobraziť celý popisPo dlhom hľadaní som konečne našla vyhovujúci recept na palacinkové cesto a vždy sa mi podaria. Samozrejme som si ešte pridala koreniny podľa seba, lebo inak by som to ani nebola ja :D
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajcia rozšľaháme, pridáme vanilínový a škoricový cukor.
- 2
Do tejto hmoty pomaly nalejeme mlieko. Ja ho zvyknem nechať otepliť na izbovú teplotu a pomaly šľaháme. Na záver pomaly pridávame múku a miešame všetko spolu na hladké cesto. Ak sa nám stále zdá husté, prilejeme mlieko. Cesto by malo mať redšiu konzistenciu.
- 3
Na rozpálenej panvici pečieme na malom množstve oleja tenké palacinky. Môžeme naplniť lekvárom alebo tvarohom. Ako je vidno na fotke ja som ich dozdobila čokoládovým toppingom a jabĺčkovým šalátom, ktorý som pripravila z nastrúhaných očistených jabĺk bez šupky, ktoré som zmiešala s vanilínovým cukrom a šťavou z polovice citróna.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu