Foto: mrcookiecook
Tento recept som našiel v jednej starej brožúrke "Diétna kuchyňa" z roku 1959, ktorú mám po našej babke. Ako prílohu v ňom doporučovali ryžu Zobraziť celý popisTento recept som našiel v jednej starej brožúrke "Diétna kuchyňa" z roku 1959, ktorú mám po našej babke. Ako prílohu v ňom doporučovali ryžu a karfiol mal byť mrazený. Ja som vyskúšal najskôr originálny recept a potom som vymenil ryžu za cestoviny a pridal som smotanu (pôvodne tam bolo len mlieko). Karfiol používam čerstvý. Je to celkom chutné jedlo, hoci to možno na obrázku tak lákavo nevyzerá :-).
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle speníme pokrájanú cibuľu.
-
2
Pridáme hladkú múku (množstvo podľa toho, akú hustú chceme mať omáčku), premiešame a chvíľku popražíme.
-
3
Potom pridáme 1 čajovú lyžičku karí korenia a premiešame.
-
4
Zalejeme smotanou, rozmiešame, pridáme lyžičku rasce, troška tymiánu a osolíme. Necháme zovrieť.
-
5
Do hrnca s omáčkou pridáme ružičky karfiolu, ktorý sme si predtým krátko predvarili v osolenej vode.
-
6
Nakoniec dolejeme mlieko a za občasného miešania ešte privedieme do varu. Podávame s cestovinami (vretienka, kolienka...) alebo s ryžou... Dobrú chuť! :-)
Diskusia k receptu