Cuketové rezance s morčacími guľkami a omáčkou s baklažánom
Foto: dorenika
Guliek si môžete narobiť do zásoby a slíže máte hotové za minútu,takže ideálnz recept pre tých čo nestíhajú.
5
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z tohto množstva mi vyšlo 11 guľiek.V miske si zmiešame mäso,mandle,vajco,mrkvu,chilli,cayanske a sol s korením.Vytvarujeme guľky. V hrnci si osmažíme cibulu na drobno nakrájanú,pridáme baklažán na kocky nakrájaný a po 3min pridáme rajčiny a šálku vody.Ochutíme bazalkou,solou a korením.
- 2
Jemne vhodíme guľky tak aby boli pod hladinou,na slabom ohni varíme dokial sa prebytočná voda neodparí a nezostane hustá omáčka.
- 3
Cuketu ošúpeme a umyjeme.Strúhatkom na zemiaky našúpeme na slíže a podávame s omačkou a mäsom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu